Nohu puhul ei saa rääkida nii-öelda nohu ravimisest, vaid põhiliste sümptomite (tilkuv nina, kinnine nina) leevendamisest, mille tulemusel lapse enesetunne paraneb.

Nohu leevendamine väikelastel

Lapsed peavad õppima õigesti nuuskama. Oluline on nuusata üks ninapool korraga. Nina loputamiseks soovitame merevett sisaldavaid aerosoole, mis veeldavad sekreeti ja kergendavad selle eritumist ninast. Samuti on hea õhtul enne magamaminekut määrida rindkerele nt teepuuõli, mille aurud kergendavad hingamist. Inhaleerimiseks võib kasutada ka nohupulka. Kui need abinõud ei aita, siis on lastele alates 2. eluaastast olemas ka ksülometasoliini preparaadid.

Nohu leevendamine imikutel

Imikute puhul, kes saavad ka rinnapiima, on õige hingamine väga oluline. Nende nina puhastamine ja liigsest limast vabanemine on raskendatud, sest nad ei ole võimelised nuuskama. Nohu leevendamiseks võib tilgutada mõlemasse ninasõõrmesse isotoonilist soolalahust ning seejärel nina spetsiaalse pumba või ninaaspiraatori abil ettevaatlikult puhtaks imeda. Soovitav on imik panna külili või kui ta on selili, siis asetada pea alla kõrgendus.

Allikas: Südameapteek