-  Ka suurematele lastele peab meelde tuletama ohutusnõudeid: kuidas ohutult sõiduteed ületada, miks peab kinnitama turvavöö ja rattaga sõites kiivri pähe panema, kuidas käituda tule või kuuma toiduga, et ohtu ei tekiks.

- Tuleb lapsega rääkida, rääkida ja veel kord rääkida, kuidas tohib/sobib käituda ja kuidas mitte. Otstarbekas on kokku leppida "oma pere turvareeglid".

- Vanemad peaksid tundma lapse sõpru ja nende harjumusi ning märkama oma lapses muutusi, mis võivad olla mingi probleemi tunnuseks. Kodus peaks valitsema positiivne ja sõbralik õhkkond, mis loob võimaluse rääkida ausalt ka rasketest või ebameeldivatest asjadest.

- Iga laps vajab tähelepanu ning kui ta ei saa seda kodunt, siis otsib ta seda väljaspool kodu. Noored hindavad kõrgelt iseseisvust ja sõpruskonda. Lapsevanem peaks olema teadlik, kus tema laps on, rõhutama, et ohtlik tegevus on keelatud ka siis, kui sõbrad seda teevad (vettehüpped tundmatus kohas, sobimatu liiklemine mootorsõidukiga, ilutulestiku ettevaatamatu kasutamine jne).

- Iga täiskasvanu, laps ja noor peaks mäletama hädaabinumbreid, teadma, kuidas ja kuhu õnnetuse korral helistada, ning valdama esmaabivõtteid.

-  Kui lapsega on juhtunud õnnetus, siis ei ole kõige õigem kohe moraali lugeda või pahandada - ka laps on õnnetu ja tal on raske. Vaja on vanema hoolt ja toetust. Hiljem saab sobiva võimaluse korral koos lapsega arutleda, miks õnnetus juhtus ja kuidas sellest õppida, et edaspidi taolisi olukordi ei tekiks.