Uuringute autorid väidavad, et laste pisarad ei põhjusta mitte mingit kahju nende psüühikale. Jättes nutja üksinda oma pisaratega, lasevad emad-isad tal iseseisvalt harjuda magama jäämisega. Nii ei tarvitse tal ootama jääda, et vanemad iga hüüde peale kohale tormaksid, sülle võtaksid, kiigutaksid, unelaule laulaksid, süüa või juua pakuksid.

Teadlased väidavad siiski, et sellised meetodid sobivad lastele, kes on vanemad kui 6 kuud. Piirangud vanuses on vajalikud vaid seetõttu, et vastsündinud vajavad ka öist toitmist, juhul muidugi, kui nad on ärganud tühja kõhu pärast. Pooleaastased peaksid hakkama aga loobuma öistest söömaaegadest.

Uurijad kinnitavad ka, et arvamus, nagu võiks laste nutt tekitada skisofreeniat ning teisigi psüühilisi haigestumisi, pole põhjendatud. Taolised hälbed on omased nendele lastele, kes on ilma jäänud täisväärtuslikust perekonnast ning füüsilistest kontaktidest oma vanematega. Mõned minutid „kibedaid pisaraid“ enne uinumist ema-isa jälgimise all tulevad vaid kasuks.