Köhides ja aevastades tuleb katta nina ja suu salvrätiga, kasutatud salvrätik visata prügikasti. Käsi tuleks pesta sageli ning soovitavalt peaks kätepesu kestma vähemalt 15-20 sekundit. "Kõik need abinõud aitavad ära hoida gripiviiruse kiiret levikut. Loodan väga, et nii õpetajad kui lapsevanemad aitavad neid lastele meelde tuletada ja on ka ise heaks eeskujuks," soovis Tervisekaitseinspektsiooni peadirektor Tiiu Aro.

Lastevanematele pannakse südamele, et juhul kui enne kooliaastat on olnud mõni pikem välisreis, siis tuleks kindlasti kogu pere tervist jälgida vähemalt nädala jooksul. Gripi tüüpilisteks tunnusteks on palavik, köha ja nohu. Kui lapsel on neist sümptomitest kaks, siis tasuks perearstiga nõu pidada.

Sügis-talvel ringleb veel ka tavaline gripiviirus, mille tõttu peaksid nii lapsevanemad kui pedagoogid olema eriti valvsad. Õpetajatel tuleks lapsi hoolega jälgida ning kahtluse korral haigustunnustega laps kooliõe või perearsti juurde saata, lisas Aro.

Koolidele pööravad tervisekaitseametnikud sel gripihooajal erilist tähelepanu, sest nn uude grippi nakatunute keskmine vanus seni on olnud 15-19 aastat.