Kuigi piim on laste tervisele kasulik, sisaldab see kaloreid ja USAs on kombeks juua palju maitsestatud piimasid, eriti šokolaadipiima, kuhu on lisatud suhkruid.

Uuring kestis kuus aastat (2008–2013), hõlmas kokku 1227 kooli enam kui miljoni õpilasega. Leiti, et veeautomaatide olemasolu tähendas poistel KMI langust 0,025 võrra ning 0,9% vähenes nende tõenäosus olla ülekaaluline. Tüdrukutel vähenes KMI 0,022 võrra ja ülekaalulisuse tõenäosus 0,6%.

Tuvastati ka, et veeautomaadid koolis tõid kaasa väiksema šokolaadipiimade ostmise (12,3 poolepindist piimapakki ühe õpilase kohta aastas vähem). Väherasvaste piimade ostmine ei vähenenud nii palju.

Kuigi arvuliselt olid muutused KMI ja rasvumise osas väiksed, on tegemist siiski odava ja lihtsalt kättesaadava sekkumisega laste ülekaalu ja rasvumise vähendamiseks. Vee joomine magustatud jookide asemel toob eeldatavasti kaasa ka teisi soodsaid muutusi tervises, näiteks hambakaariese esinemise vähenemine, parem kognitiivne funktsioon ja organismi normaalne veetasakaal.

Allikas: Kliinik.ee