Eestis kinnitatud haigusjuhtudest 20 juhul on grippi nakatumine toimunud uue gripi levikumaal kas Ameerika Ühendriikides (8), Suurbritannias (3), Lõuna Koreas (3), Mehhikos (2), Iirimaal (1), Serbias (1), Kreekas (1) või Brasiilias (1). Kümme nakatunut on saanud viiruse haigestunud inimesega kokkupuute järel Eestis, ühe haige puhul on nakatumisriik ebaselge.

Kõikidele haigestunutele on määratud viirusevastane ravi. Need, kelle ravikuur on lõppenud, on tervenenud ilma tüsistusteta.

Maailmas tervikuna on tänaseks kinnitatud üle 150 tuhande uue gripiviiruse A(H1N1) haigusjuhtu, neist Euroopa Liidu ja EFTA riikides üle 19 tuhande. Surmajuhte on kokku registreeritud 868.
Tervisekaitseinspektsioon paneb jätkuvalt reisijatele südamele, et kui te olete käinud uue gripi levikumaal, siis tuleb hiljemalt seitsme päeva jooksul pärast reisilt naasmist jälgida oma tervist ja haigestumisel pöörduda koheselt arsti poole.

Arsti juurde peaks koheselt pöörduma ka need, kellel on olnud kokkupuude uue gripi diagnoosi saanud inimestega ja kellel on ilmnenud gripisümptomid hiljemalt seitsme päeva jooksul pärast kokkupuudet.

Gripisümptomiteks on palavik 38°C või enam, millega kaasnevad köha, nohu, kurgu-, pea- või liiges- ja lihasvalu.

Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Haigestudes jääge koju, hoiduge lähikokkupuutest teiste inimestega. Üldiseks soovituseks on sage kätepesu - need ennetusmeetmed aitavad vältida gripiviiruse levikut.