Kuigi pole täpselt selge, mis on selle põhjus, arvavad uurijad, et just perekonna purunemine võib viia selleni, et laps peab kasvama üles kas vaeses või stressirohkes keskkonnas.

„Uurimus tõestab veenvalt, et perekonna stabiilsus on see, mis loeb ja lahutus mõjub laste vaimsele tervisele hävitavalt,“ kommenteeris laste haridust koordineeriva organisatsiooni esindaja Norman Wells.

Kuidas peresuhted erinevas vanuses lapse vaimset arengut mõjutavad, selle kohta loe SIIT!

Juhul, kui laps hakkab suitsetama, võib ka see olla tunnus depressioonist ja suuremast võimalusest, et lapsel esineb vaimse tervise häireid. Selle kohta loe SIIT!

„On fakt, et aina enam lapsi jääb ilma võimalusest kasvada üles tasakaalus, mõlema bioloogilise vanemaga perekonnas. See puudutab ka väljaspool abielu sündinud lapsi.“

Leiti sedagi, et kasuvanemaga peres elavatel lastel tekib jonnihoogusid ning nad satuvad vanematega sõnasõtta hulga sagedamini (19,5 protsenti) kui bioloogilises peres sirguvatel jõnglastel.

Uuringus osales enam kui 10 400 11 aastast briti last. Kusjuures poistel esines enam hüperaktiivsust ning käitumisprobleeme ja erinevatest rassidest pärit vanemate tütred kannatasid kõige rohkem tõsiste vaimse tervise häirete all.

Ajal, mil pannakse suurt rõhku isiklikule eneseteostusele iga hinna eest, on see uuring hea meeldetuletus — meie isiklikud valikud võivad väga oluliselt mõjutada teiste inimeste, eriti aga meie laste elusid.

Allikas: Dailymail.co.uk