Suur hulk traumasid tekib, kui lapsed ronivad mööblile, et mänguasju kätte saada, või komistavad ebastabiilsete telerialuste peale, mille tagajärjel telerid neile peale kukuvad. Kuna lapsed on sageli lühemad kui telerite alused, on pea sageli esimene koht, millega kukkuv ekraan kokku puutub.

Hiljuti võeti kokku seitsmest erinevast riigist pärit 29 uuringu andmed, kus analüüsiti televiisoritega seotud pea- ja kaelapiirkonna vigastusi. Leiti, et 84% õnnetustest toimus kodus ja kolmveerandil juhtudest ei olnud juures täiskasvanut, kes oleks õnnetust pealt näinud või saanud ära hoida. Telerid olid harilikult suuremõõtmelised ja põrandast kõrgemale paigutatud, kusjuures sageli selleks mitte ettenähtud kohtadesse nagu kummutite peale. Surmajuhtumite esinemissagedus oli uuringuti erinev, aga enamasti (96%) oli surma põhjuseks ajukahjustus.

Uuringu autorite soovitused, kuidas teleriõnnetusi õnnetusi ära hoida:

  • vältige mänguasjade või pultide paigutamist telerite peale;
  • paigutage televiisor tuleb aluse servast kaugemale;
  • nii lapsed, vanemad ja meedikud peavad kukkuvate televiisorite ohtudest teadlikud olema;
  • telerite tootjad peaksid andma juhtnööre selle kohta, kuidas televiisoreid turvaliselt aluste või seinte külge kinnitada;
  • olemas peaksid olema regulatsioonid, millist mööblit ja kinnitusi tohib telerite paigaldamiseks kasutada, kuidas telereid põrandale või seinale kinnitada ja soovitused, et tootjad valmistaksid madalaid ja stabiilsemaid telerite aluseid.