BEEBI PÄEVARAAMAT

Feed Baby äpiga on noorel emal mugav beebi arengu üle järge pidada ja kõiki andmeid koos hallata. Rakendusse saab märkida nii rinnaga kui pudelist toitmise korrad, mähkmevahetused, uinakud, vannid, piimapumpamised, beebi mõõdud, ravimite manustamise ja palju muud. Andmed saab ühildada teiste seadmete, näiteks mitme telefoniga. Nii on kogu info kättesaadav mõlemale vanemale.

Äpp teeb sisestatud andmetest kokkuvõtteid, et anda ülevaade beebi harjumustest. Kogu söötmisinfo saab ka välja printida, näiteks arstile näitamiseks. Rakendusega Baby Daybook võib üles märkida ka kõhutamisajad, jalutamised ja mänguajad. Võimalik on jälgida mitut last korraga.

BEEBIMONITOR

Beebi une valvurina töötavad rakendused toimivad kahe nutitelefoni abil. Üks telefon tuleb jätta lapse juurde, teine enda kätte. Kui beebi teeb häält, võtab äpp teisele mobiilile kõne. Näiteks Dormi, millega saab last ka telefonikaamera abil jälgida. Lisaks võimaldab see oma telefonist vahepeal nupuvajutusega magavat last kuulata ning ühtlasi nutva beebi juurde kiirustades temaga samal ajal rääkida.

UNELAULUÄPID

On palju rakendusi, mis aitavad nutvaid beebisid rahustada ja rahututel beebidel uinuda. Näiteks White Noise Pro 2.0 mängib uinuvale beebile nn valget müra. Valge müra kõlab nagu mustvalge säbrulise teleripildi­ sahin ning aitab uinuda ja keskenduda, leevendab peavalu­ ja tinnitust, lõõgastab ja vähendab stressi. Baby Sleep Instant võimaldab valida mõne beebit rahustava monotoonse heli, näiteks pesumasina undamise, fööni, automootori, tolmuimeja või duši tekitatud hääle või hoopis südamelöögid. Valikus on isegi emakasisese heli simulatsioon, millist beebi võis kuulda veel kõhus olles. Lisaks saab rakendusse lindistada oma heli või unelaulu.

RASEDUSE AJAKS

BabyBump Pregnancy Pro on mitmeid auhindu korjanud äpp raseduse jälgimiseks. Päevikusse saab üles märkida kaalu ja kõhuümbermõõdu, tujud, isud jm tervisenäitajad. BabyBump näitab statistikat sisestatud andmete põhjal ning ennustab tulevast kaalutõusu. Lisaks pakub rakendus infot ja illustratsioone kõhu­beebi konkreetse arenguetapi kohta. Jälgida ja “lindistada” saab beebi põtkimist ja sünnituse eel emaka kokkutõmbeid. Saab koostada oma sünnitus­plaani ja pidada järge vajalike asjade kohta, mis on vastsündinule soetatud ja mis veel puudu.­ BabyBump aitab ka nime valida ja pakub 24 000 variandi hulgast sobivaid, juures on ka nime tähendus ja päritolu.

JÄLGI E-AINEID

Eestikeelne rakendus E-ained on andmebaas, kus on ära toodud e-ainete nimetused, toimeained, kasutusalad ja võimalikud kõrvalmõjud tarbimisel. Võib olla kasulik juba lisatoidul olevate laste puhul ning ka raseduse ajal. Toksi poes e-aine nimetus telefoni ning loe, millega tegu.

PEREKALENDER

Auhinnatud äpp Cozi Family Organizer on tõeline abimees pere argielu planeerimisel. Kalender on kättesaadav kõigi pereliikmete mobiilides ja arvutites. Nii on kõigile näha ühisüritused, trennid, koolid ja muud liikumised. Sündmustele saab lisada märkuandvad meelespead. Lisaks saab pereliikmetega jagada poenimekirju ja tuletada meelde tegemist ootavaid ülesandeid. Rakenduses on ka päevik, kuhu lisada pilte ja teha märkmeid.

KÄRUTRENN

Beebiemme trenn koosneb peamiselt igapäevastest mitme kilomeetri pikkustest käruringidest. Endo­mondo äpp aitab mõõta mahakõnnitud distantsi, kiirust ja kestust, kulutatud kaloreid jne. Sama rakendusega saab jälgida ka jooksmist, rattasõitu jm trenne.

KUS NAD ON?

Kui peres on ka vanemaid lapsi, aitab Family Locator neil silma peal hoida ja säästab kontrollkõnedest. GPSi abil saad jälgida laste asukohta oma telefonist. Rakendusesiseselt saab pereliikmete vahel ka tasuta sõnumeid saata. Ühtlasi aitab äpp kadunud telefoni üles leida.

NUTIMÄNGUD

Särava ekraaniga nutiseade võiks beebi ja väikelapse­ kätte sattuda nii vähe kui võimalik, veel parem, kui üldse mitte. Kui aga teisiti ei saa, siis saadaval on ka mõned veidikegi arendavad telefonimängud. Paljusid neist pakub juba tuttav Fisher-Price: näiteks Animal Sounds for Baby, Shapes & Colours Music Show, Let’s Count Animals for Baby.