2. Isegi, kui oled mänguasjadeks ostnud hulga sooneutraalseid asju, siis võib ikka juhtuda, et tütar eelistab ainult roosasid asju. Ta ei soovi sult muud, kui kaharat seelikut, roosat keepi, haldja võlukepikest, kuninganna krooni ja kokkuvõttes kõike, mis on kas roosa või sädelev. Tema üdini roosa tuba võib sind ka pisut iiveldama ajada. Aga ka see pole sugugi ime, kui ta tahab juba neljaselt endale oma huuleläiget ja kontsaga hõbedasi printsessikingakesi.

3. Ta tahab laenata sinu ehteid, meiki, peokotte ja kontsakingi alates hetkest, mil ta kõndima ja rääkima hakkab. Ta kablutab sinu kontsadega mööda maja ringi ja mängib poodi ning kohvikut ning kui ta on piisavalt vana, et sinuga samu riideid kanda, siis päästab sind vaid see, kui sinu asjad on tema meelest piisavalt maitsetud, et ta nad selga paneks.

4. Ühel hetkel ei kuula ta enam sinu nõuandeid ja hakkab ise endale riideid valima. See juhtub umbes lasteaiaealisena, kui talle tundub, et teksade peale võiks panna ka seeliku. Samuti on tema meelest täiesti sobiv riietus see, kui ta on mässitud ainult sallidesse. Teid ootab ilmselt ees suur tüli, kui sa teda tema moeröögatustes kodust välja ei taha lasta. Jõudke parem kompromissile — näiteks, et kui ta on enam-vähem kaetud, siis on juba hästi. See hoiab ära palju tülisid ja loodetavasti lähevad tema kostüümikunstniku katsetused peagi mööda. Aga mõningatel juhtudel ei lähe ka. Siis ei jää muud üle, kui loota, et temast saab kuulus disainer.

4. Sa avastad, et su tütar peab seksikalt poseerimist või vähemalt seda, mida tema seksikaks poseerimiseks peab, täiesti normaalseks. Sa pahandad ta peale, sest juba algkoolieas tahab ta mängida modelli ja suprestaari. Oota, tuleb aeg, mil ta hakkab fotodel ka duckface´i ehk siis enda arvates seksikaid musinägusid tegema.

5. Avastad ühel hetkel, et ta kogub kõike. Kummupaelu, juukseklambreid, merekarpe, leitud nööpe, värvilisi kivikesi, surnud putukaid, patsikumme. Kõik, mis talle kotti mahub, seda ta ka koguma hakkab. Ja neid kollektsioone võid leida kõikjalt - lauasahtlist, kapinurgalt, topsist vannitoas, tema voodi alt. Ära pahanda ta peale, tal tuleb see faas lihtsalt läbi teha. (Hiljem võib ta hakata näiteks ka päris ehteid koguma, kuid siis ta enam neid voodi alla ei topi)

6. Tuleb aeg, mil sa avastad, et tema facebooki profiilipildilt vaatab vastu sinu ultramoodsate päikeseprillidega meigitud tšikk, kes nagu näeks sinu tütre moodi välja, kuid on siiski kahtlaselt täiskasvanulik oma ea kohta. See tundub sulle nii sellepärast, et tema enese meelest kasvab ta kiiremini naiseks, kui sinu meelest.

7. Sa hakkad temaga tema soengu pärast sõdima. Juba päris varakult. Alguses oled jõupositsioonil ja topid talle beebieas pähe igasuguseid peapaelu ning lasteaias teed talle selliseid patse, mis sulle meeldivad, kuid see kõik ei kesta kaua. Peagi nõuab ta, et tuleb üks salk roosaks värvida, siis tahab ta oma juuksed ära lõigata, seejärel on vaja neid lokitada. Talle tundub ka, et rotipesa meenutav soeng on just see õige, millega välja minna. Koolieas tundub talle, et tuleks pool pead kiilaks ajada või siis vähemalt lillaks värvida. Paremal juhul süsimustaks. Aga sa võid arvestada sellega, et juuksevõitlus kestab seni, kuni sa alla annad ja mõistad, et need on üksnes juuksed. Need kasvavad tagasi. Ja arvesta, et pole oluline, kas kiitsid tema uue soenguidee heaks või mitte, ta teeb selle soengu endale niikuinii ja kui see talle ei meeldi, siis oled sina süüdi.

8. Teist võivad saada parimad sõbrannad. Tõesti.

Allikas: today.com