Saada üks täiskasvanu õue ning varusta ta kellukestega ja kivikestega. Kui akna taga kellukesed helisevad ja kivikesed vastu ust lendavad, lähevad laste silmad pärani ning ootusärevus kasvab.

2. Telefonikõne Jõuluvanalt

Millisele lapsele ei meeldiks üllatuskõne Jõuluvanalt endalt? Ta ju helistab kõikidele lastele, et kontrollida, kas nad on olnud head või saanud vahepeal ka mõne pättusega hakkama. Kindlasti salvesta jõuluvana telefoninumber endale mobiili, et lapsel oleks tõestus, et kõne tuli tõesti Jõuluvanalt, mitte su vennalt või issilt.

3. Taba Jõuluvana otse teolt

Tee Jõuluvanast pilt, kui ta sinu kodus sinu kuuse alla kingipakke sätib. Kui ise tegelemiseks aega ei ole, tee lihtsalt oma kodust ja kuusest foto, lae see üles SIIN ning saad väikese tasu eest oma fotole jõuluvana juurde. Selline tõestusmaterjal pühib kahtlused ka kõige suurema Jõuluvanakriitiku peast!

4. Saatke Jõuluvanale kiri

Loomulikult saab laps ka vastuse, mille on kirjutanud suur vana ise!

5. Jälgi Jõuluvana teekonda

SIIT saab vaadata, kus Jõuluvana parajasti liigub ning millise teekonna sel aastal läbib.

6. Hambajäljed

Kas see oli ikka isa, kes laua peal vedelevast õunast ampsu võttis? Või kelle hambajäljed leivapätsi sees on?

7. Jälgi taevast

Kui taevas õhtul värvi muudab ning ilusaid roosasid ja lillasid toone näitab, selgita põnnile, et Jõuluvana ja päkapikud küpsetavad praegu jõuludeks piparkooke.

8. Jäta jälgi

Jõuluvana ja Rudolf maandusid eile õhtul, kui laps juba magas, saaniga teie aias. Neid saad ise teha, kasutades suuski ja suuri saapaid ning põhjapõdrajälgi saad joonistada puupulgaga.

9. Jõuluvana jättis tänukirja

Kui Jõuluvana on kingid kuuse alla poetanud, jättis ta kingikotti või kuuse juurde ka tänukirja, et lapsed on sel aastal tublid olnud ja manitseb neid ka järgmisel aastal kenasti käituma. Siinkohal pea meeles, et kirja ei kirjuta oma käekirjaga ning kasutad paberit, mida lapsed pole varem näinud.

10. Päkapikujäljed

Kahjuks Jõuluvana ise sel aastal teie juurde ei jõudnud, kingitused tõid kohale hoopis päkapikud. Ei usu? Aga kelle pisikesed jäljed need siis aknalaual on?

11. Üllatuskink enne jõule

Nii raske on jõuludeni kingitusi oodata ja Jõuluvana teab seda. Sellepärast otsustaski ta eriti tublile mudilasele ühe kingi juba nädal aega varem kohale toimetada! Laps oli ju seda igal õhtul soovinud ning ehk kirjagi kirjutanud…

12. Jõuluvana kirjutab ka suvel!

Pole mingit põhjust kogu jõululõbu ainult detsembrikuuks hoida! Jõuluvana saab lastele kirjutada terve aasta läbi, tuletada meelde käitumisreegleid, küsida, kuidas läheb ning kiita, kui laps on millegi eriti tubli või toredaga hakkama saanud.

13. Peida pakkepaberid ja kingikotid

Lapsed teavad, et kingitused pakitakse Jõuluvana töökojas, miks siis sinu kapp samuti pakkepaberit täis on?

14. Jõuluvanale kindad kätte

Kui keegi pereliikmetest otsustab Jõuluvana mängida, tuleta talle meelde, et kindad peaksid käes olema. Lapsed tunnevad tuttavad käed hoobilt ära.

15. Jäta Jõuluvanale võti

Kuidas Jõuluvana tuppa saab? Pange koos lapsega võti postkasti, linnumajakesse või mati alla, et Jõuluvana ei peaks sisse murdma või — oh häda — hoopis lahkuma, sest tal ei õnnestu tuppa pääseda.