Jette issi targutas alailma: Kas võtad rohtu või mitte, sama kaua kulub terveks saamiseks ikka. Ei võta rohtu, läheb nädal ära. Võtad rohtu, saad seitsme päevaga hakkama.” Ometi oli Jette peas valminud plaan, kuidas õhtuks terveks saada. Ta mäletas, et ta sõbranna ja klassiõde Birgitta oli appi kutsunud Urmel Tervisepisiku. Urmel Tervisepisik oli Birgittale öelnud: Sa oled haige täpselt nii kaua, kui ise tahad. Tahad olla pikalt haige, oledki. Tahad terveks saada, saadki. Pead lihtsalt sättima oma mõtted vastavalt, ja kõik, mida sa oma mõtetes usud, lähebki täide.” Urmel Tervisepisik pakatas elurõõmust. Ta oli kogu aeg heas tujus ja naeratas, isegi kui ta pidi kellelegi ütlema, et too on rumal või lausa loll, kuna ei oska oma tahtmisi juhtida.

Tervisepisikul oli ka õde Elurõõmunakkus ning vend Õnnepisik. Jette uskus, et kui ta kõigi kolmega tuttavaks saab, siis paraneb ta kindlasti kiiremini, kui issi uskus. Ta helistas Birgittale ning palus, et too annaks talle Urmel Tervisepisiku mobiilinumbri. Tal ei ole moblat,” teatas Birgitta. Aga seda ma tean, et ta kasutab Facebooki. Kirjuta talle privas.” Jette tegigi seda. Urmel Tervisepisik vastas kohe: Sa tahad terveks saada? Ohoo, sellist last pole ma varem kohanud! Enamik unistab, et nad saaksid veel natukene haiged olla, kas või ühe päeva! Kodus olla on ju niiiiiii mõnna! Aga kui sa ilusti palud, ma räägin oma õe Elurõõmunakkuse ja venna Õnnepisikuga. Vaatame, mida teha saab!”

Kümne minuti pärast oli Jettel palavik läinud. Kurk ei valutanud enam üldse. Kell oli umbes 17.00. Emme, ma olen täiesti terve!” kiitles Jette. Ma ei usu seda,” vastas emme. Jette tõi jooksuga kraadiklaasi. Palavik oligi läinud. Emme vaatas ka Jette kurku – punetust polnud enam. Ime oli sündinud. Jette jõudis jooksuga kinno, kahmas kaks pakki popkorni ja teatas sõbrannadele: Birgittal oli õigus! Urmel Tervisepisik on imemees! Ta pole üksipäini kõikvõimas, kuid koos oma õe Elurõõmunakkuse ning venna Õnnepisikuga küll. Sellise perekonnaga sõber olla on puhas lotovõit!” Kõik Jette kooliõed kutsusid Urmel Tervisepisiku endale Facebookis sõbraks. Urmel Tervisepisiku 5000 sõbra limiit sai sellel õhtul täis. Terve olla on ikka väga lahe,” käis Jettel peast läbi. Eriti pärast koolipäeva lõppu!”

Urmelite muinasjutud ilmuvad aasta jooksul iga kuu ajakirjas Pere ja Laps ning 2018. aasta lõpuks kogutakse kõik lood raamatukaante vahele. Lisaks heategevusprojektis osalevatele tuntud inimestele kutsutakse kõiki kirjutamishuvilisi saatma oma Urmelite muinasjutt e-posti aadressile toetusfond@lastehaigla.ee. Loo pikkus võiks olla üks A4 lehekülg. Parimad lood avaldatakse portaalis http://perejalaps.delfi.ee/. Raamatu tulud antakse Tallinna Lastehaigla Toetusfondile.

Loe rohkem Urmelite kohta: http://www.toetusfond.ee/urmelid

SA Tallinna Lastehaigla Toetusfond (www.toetusfond.ee) on heategevusfond, mille eesmärgiks on aidata kaasa igati lastesõbraliku haigla kujundamisele ja parima võimaliku meditsiinilise abi toomisele Tallinna Lastehaiglasse ning muuta ühiskonna suhtumist lastesse ja laste, eriti haigete laste probleemidesse. Tallinna Lastehaigla Toetusfond tähistab tänavu oma 25. tegutsemisaastat.

Kes on urmelid?

Urmelid on väikesed, umbes pöidlapikkused olendid, kes sünnivad ainult siis, kui keegi teeb südamest tuleva heateo.
Nad on loomult häbelikud ja tagasihoidlikud ning eelistavad uudishimulike pilkude eest peitu pugeda. Kui urmelid midagi või kedagi kardavad, tõmbuvad nad kerra ja meenutavad siis kirsikive. Väiksemad urmelid on justkui kohevad karvased pallikesed. Nad on lõbusad, lustlikud ja seiklushimulised – just nagu tavalised lapsed. Vanemate urmelite karv on karmim ja liibub siledamalt vastu keha. Nemad käituvad vaoshoitumalt ja tasakaalukamalt.
Üldiselt ongi urmelid väga targad ja heatahtlikud olendid. Kui neid lähemalt silmitseda, võib märgata, et nende pealael kasvab vahva moodustis – tundel. Kogu urmelite elutarkus koguneb tundlasse, ja seetõttu omandab see aja jooksul aina suuremad mõõtmed.
Urmelitel on veel üks imetabane omadus – nad oskavad suurepäraselt kurbust ravida. Kui keegi on väga kurb, tunnevad urmelid selle kaugelt ära ja tulevad teda salaja lohutama. Samuti oskavad urmelid unenägusid ehitada. Aga nemad ehitavad ainult ilusaid, värvilisi unenägusid – ja ainult väikestele lastele, kes oskavad just selliseid unenägusid näha.

Vaata, kuidas sina saad aidata: www.toetusfond.ee/urmelid