Võta kaasa midaiganes sa vajad, et su väikestest armsatest lastest ei pääseks restoranis olles välja koletis. See võib olla lemmik tekk, mänguasi, eriline lemmikese või midagi magusat, millega teda “ära osta”, et saaksid gurmeetoitu, mida sa nii pikalt oodanud oled, rahus nautida.

2. Anna neile enne süüa

Tegelikult ka! Anna lastele juba midagi näksida enne restorani jõudmist. Enamus väikelastele ei meeldi miski, mida peenemas restoranis menüüs pakutakse ning ülejäänud aja üritad sa teda veenda lauale toodud toitu ikka natukenegi proovima. Võitlus ja jonn, mis siis lahti läheb, ei häiri mitte ainult sinu perekonda, vaid enamjaolt ka kogu restorani. Kuna sind sellistes olukordades restoranikülaliste poolt just meeldiva pilguga ei vaadata, siis säästa end sellest ja anna lapsele juba enne midagi süüa. Sa võid alati restoranis tellida talle näiteks magustoidu kui kõhukesed tühjaks jäävad.

3. Ole varajane

Mine pigem varem restorani kui hiljem, siis saab teie laudkond rohkem tähelepanu teenindajatelt ja on väiksem võimalus tüüdata suuremat hulka restoranikülalisi. Varajasel õhtu- või lõunasöögil on sinu ja teiste jaoks vähem stressi.

4. Plaani põgenemist

Nagu reisides lennukiga, peaksid alati teadma, kus asuvad varuväljapääsud ja tualetid. Väikesed lapsed ja punane vein ei pruugi olla parim kooslus, sellepärast pead alati valmis olema värske plekiga tualetti spurtima või kiirelt koos laste ja kodinatega lahkuma.
Foto: Shutterstock

5. Tähelepanu hajutamine

Telefonid, tahvelarvutid ja mängud — need hoiavad lapse tegevuses ja saad süüa rahus. Hoolitse eelnevalt selle eest, et arendavad äpid ja mängud oleks seadmes olemas ning aku laetud.

6. Meeskonnatöö ja kambavaim

Ükskõik kas lähed restorani lapse isa, oma ema, lemmik tädi või parima sõbrannaga, kasuta alati meeskonnatöö filosoofiat. Pange koos eelnevalt kokku sõjaplaan, mida keegi saabudes teeb, tellib või kuidas käitub. Kaasa sellesse protsessi ka laps. Nii tunneb ta ennast osana tiimist ja teab, mida temalt restoranis viibides oodatakse.

7. Loo endale liitlased

Ole teenindajate ja kelneriga sõbralik. Väga sõbralik. Nendest võib saada sinu liitlane abitus katses nautida rahus sööki korralikus restoranis. Nad võivad olla isegi valmis sinu last seni lõbustama, nendega jalutama, mängima vmt. Ole juba restorani saabudes sõbralik ja räägi positiivse tooniga. Ole aga valmis jätma ka rikkalikult tip’i, et kompenseerida lisatöö näiteks crème brûlée eest, mis põrandale laiali pillutud on.

8. Kohustustevaba

Küsi arvet niipea kui oled ära tellinud. Nii saad vajadusel (nagu punktis 4 toodud) teha kiire “põgenemise”.

Allikas: lifehacker.com

Nagu välja tuleb on võimalik ka lastega peenemas kohas õhtustada. Selleks on vaja vaid selget plaani ja sügavaid hingetõmbeid enne teele asumist.