Premia aitab seoses uute ja hõrkude perejäätiste turuletoomisega jäätise hingeelu paremini tundma õppida ning jagab praktilisi soovitusi:

  • Jäätise parima kvaliteedi tagamiseks tuleks vältida jäätise korduvat toatemperatuuril hoidmist ja taas sügavkülmutamist. Kui poolsulanud jäätis sügavkülmutada, tekivad jääkristallid, mis jäätisenaudingule kriipsu peale tõmbavad. Suurte perejäätiste puhul jälgi seega hoolega, et allesjäänud jäätis leiaks tee tagasi sügavkülma võimalikult kiiresti.
  • Millal viimati oma sügavkülmiku temperatuuri kontrollisid? Kui see ei meenu, siis nüüd on selleks õige aeg. Jäätise hoiustamiseks ideaalne sügavkülmiku temperatuur jääb vahemikku -24 kuni -18°C.
  • Jäätist tasub hoiustada sügavkülmiku kõige tagumises osas, kus temperatuur on kõige külmem ja ühtlasem. Väldi jäätise hoidmist ukseriiulis, kuna sügavkülma temperatuur on seal kõige kõikuvam. Ühtlane temperatuur tagab jäätise siidise tekstuuri, samal ajal kui pidevad temperatuurikõikumised võivad selle muuta ebamugavalt teraliseks.
  • Veendu, et jäist maiust sügavkülmikusse asetades on jäätisekarbi kaas korralikult suletud. Kui oled jäätisekarbi avanud, aseta enne sügavkülma paigutamist jäätise pinnale toidukile – sel moel ei pääse jäätisele õhk ligi ja ennetad jääkristallide teket.
  • Jälgi, et jäätis ei ole sügavkülmikus kõrvuti katmata toiduainetega, mille lõhnad võivad moonutada jäätise mekki ja lõhna.