Paar kuud tagasi näitas mu naine meie 3-aastasele lapsele pilti endast, kui ta oli umbes 7-aastane. „Kas sa tead, kes see on?" küsis ta.

„See olen ju mina suuremana!" teatas meie tütar väga üllatunult.

Mind paneb siiani muigama, kuidas ta seda tõsimeeli uskus.

Laste lihtne loogika

Mu poeg, kui ta oli 6-aastane: „Isa, kas me võiksime palun kassi võtta?"

Mina: „Sa tead, et su ema on kassidele allergiline."

Poeg: „Aga kas me siis saame kassi, kui ema ära sureb?"

Mina: „Nojah."

Lapsesuul puudub filter

Mina ja mu poeg mängisime palli. Peale viske, mis otse üle mu poja pea lendas, vabandasin end öeldes, et tegemist oligi halva viskega ja seda oligi võimatu kinni püüda. Mu poeg peatub, vaatab ming väga kaastundliku ilmega ja sõnab: „Ei issi, see polnud kohutav vise." Ta vaatab palli ja lisab: „Kui me ütleme midagi ilusat, isegi kui me seda päriselt ei mõtle, siis see tähendabki viisakaks olemist, eks?"

Kõikidele meestele meeldivad nibud

Kui mu poeg oli umbes 5-aastane, lugesin ma talle unejutu, sättisin talle teki mõnusalt peale ja kustutasin tuled. Siis kuulen teda ütlemas: „Nibud, ma armastan nibusid. Kas sina ka?" Ta teatas seda nii surmtõsiselt, et see nõudis minult tohutut pingutust selle peale mitte naerma hakata ja tõsiselt vastata.

Väike ninatargast tüdruk

Mu väike õde käis arsti juures oma tavapärases tervisekontrollis, ta võis olla kuskil 3-aastane. Õde käskis tal teha tavalisi kordinatsiooniharjutusi, oma nina puudutada, käsi tõsta, hüpata jne. Terve väikse põnnina sai ta kõigega ideaalselt hakkama. Siis palus õde tal ühel jalal seista. Mu õde mõtles veidi, vaatas maha ja siis uuesti õde. Seejärel kõndis ta otse õe juurde ja astus dramaatiliselt ta ühele jalale.

Lastel on prioriteedid paigas

Mu nõo väikesel tütrel võttis aastaid, enne kui lausele: „Ma armastan sind!" ei kostnud vastuseks: „ma armastan mind ka!"

Väga piinlik lugu

Ootasin kord oma 2-aastasega kaubamajas järjekorras, et jõuluvanaga pilti saaksime teha. Oodates pakkusin lapsele ampse popcornist, mida ma ise nosisin. Paari ampsu pakkumise vahele jäi vist liiga suur paus, sest ühel hetkel vaatas laps mu poole ja kisas: „Anna mulle veel cockporni isa!" Ülejäänud järjekord venis kui tatt.

Keegi ei armasta dieete

Arutasin telefonis oma naisega õhtusöögiplaane, kui kuulsin oma 7-aastast vaikselt kirumas: „Salat rikubki mu elu ära!"

1. klassi laste põnevad jututeemad

Olen 1 klassi õpetaja ja naljast minu päevades puudu ei tule.

"Noh, siis kui mu ema ja isa oma toas maadlemist harjutavad, saan mina samal ajal süüa terve kausi jäätist ja vaadata ükskõik mis filmi ma ise soovin!" See on kindlasti üks parimatest kildudest, mis mul meelde on jäänud.

Kui elu pakub sulle sidruneid, tee nendest limonaadi!

Tegin ühel päeval otsuse oma pojalt ära võtta kõik ta mõõgad, relvad ja haamrid (mis on tuntud Marveli filmist Thor), sest ka käitus liiga agressiivselt ja kurjalt. Üllatusin, sest oodatud jonni asemel kadus mu poeg oma tuppa ja tükk aega ei kostnud sealt ühtegi heli. 10 minuti pärast sai uudishimu minust võitu ja läksin uurima, mida mu poeg oma toas siis nii vaikselt teeb. Leidsin ta midagi Legodega ehitamast. Kiitsin teda, et ta mind kuulab ja nii hästi käitub ja uurisin, mida ta oma Legodest ka ehitab. Selle peale vaatas mu laps mind väga kummalise pilguga. Ta teatas mulle, et parasjagu ehitab ta omale läbi aegade võimsamat haamrit, et mulle sellega lõpp peale teha. Tundub, et minu sõnum mu pojale kohale ei jõudnudki, aga vähemalt võin olla kindel, et allaandja-tüüpi mu poeg küll pole.

Paneb ju punastama küll

Mu 3-aastane nõbu on üldiselt väga eeskujulik tüdruk ja mõistab hästi reegleid. Ta mõistab neid lausa nii hästi, et vahetevahel meeldib talle neid lausa vaikselt omaette korrata. Tavaliselt teeb mulle nalja, kui ta omi asju ajades vaikselt korrutab, et oma väikeõe lähedal tuleb ettevaatlik olla või et jonnida ei tohi.

See on ju armas! Armas pole aga see, kui minu kord on teda valvata ja ta söögilaus hõiskab: „Ainult issi võib öelda persse!" Või veelgi hullem, kui ta toidupoes teatab: „Ära topi omale sõrmi pepusse!"

Väga valiv maiasmokk

Mu poeg sai hiljuti 2-aastaseks ja ta õpib vaikselt rääkima. Halloweenil käisime koos majast-majja kommijahil. Kui sattusime majja, kus meile pakuti komme, mis talle ei maitsenud, ei leidnud ta mingit probleemi siiralt inimestele ütlemast: „Ei, aitäh!" ja selle peale majast minema jalutamast.

Esimene topsi pissimine

Mu vanemad on mulle jutustanud, et kui ma olin väike, pidin ma arstikabinetis topsi pissima. See oli mu esimene kord ja mu ema aitas mind. Protseduur tehtud, olin ma kahtleva näoga oma emale otsa vaadanud: „Nüüd pean ma selle ära jooma jah?"

Süü laskub ikka vanema õlgadele

Sättisin oma kahe ja pooleaastase auto tahaistmele ja asusin ise rooli taha. „Noh, kas täna ka idioote näeme?" kuulen oma selja tagant.

Samuti, ükskord oli mu kahene naisega ta tööl kaasas ja nad sõitsid koos liftiga. Sinna astus habemes mees. „Libahunt!" teatas meie põnn säravate silmadega talle näpuga osutades.

Sa oled juba väga vana

Sõitsin koos oma isa ja pojaga autoga.

„Kui vana sa oled vanaisa?" uuris pisipõnn mu isalt.

„59," vastas ta.

„Järgmisel aastal saad sa 60 ja peale seda sa sured," teatas mu poeg, väristas hirmunult oma õlgu ja vaatas aknast sügavamõtteliselt välja.

Veel üks ninatark

Mu isa on mulle rääkinud, et kui ma olin väga noor, teatas ta mulle peale mu jonnihoogu, et ta ei taha mind enam kunagi näha. Olin talle kurjalt nähvanud: „Noh, pane siis heaga oma silmad kinni!"

Alkohol muudab hulluks

Kui mu laps oli kuskil 3-aastane, jalutas ta päris pahaselt mu magamistuppa ja teatas, et ta ema on hulluks minemas. Läksin kööki, et leida oma naine suurt pokaali veini nautimas.

Potijutud

Potitasin oma tütart ja ta hüüab: „Kaka on tulemas, ta pakib juba oma kohvrit!"

Käbi ei kuku kännust kaugele

Oodates väga pikas liiklusummikus, kuulen tagaistmelt oma 3-aastast: „Kuradi autod. Mida kõik need kuradi autod siin küll teevad?" See lause öeldi küll väga vihase häälega.

Lapse ees teisi laimata pole just parim idee

Mu 5-aastane poeg tuli ujumistunnist ja pöördus oma ema poole, kes ühe teise emaga juttu ajas: „Miks sa temaga üldse räägid? Sa ise ütlesid, et ta on mõttetu eit."

Kohatud naljad

Mu algkoolilaps tuli koju ja palus mul selgitada nalja, mis talle koolis räägiti ja mida ta hästi ei mõistnud. Mul olid samal ajal ka mõned sõbrad külas. Palusin tal siis nalja rääkida.

„Mis tuleb peale 69t?" küsis ta minult.

„70?" vastasin ma kahtlevalt.

„Ei, suuloputus," kostis laps vastuseks.