Tallinna kesklinnas elava Kristi Stahli (28) pere kuueelarves on lasteaed “auväärsel” teisel kohal. Vaid kodulaenule kulub Stahlide peres veel rohkem raha. Nii kommunaalarved kui ka auto kütusekulu on odavamad kui lasteaiateenus, rääki­mata sidekuludest (telefon, telekas, internet).

Pesamuna Lili Lee (2,5) käib sõimerühmas, tema kohatasu on 52 eurot ja 46 senti kuus ning toiduraha 1 euro ja 65 senti päevas. Keskelt­läbi kulub tütre lasteaiatasudeks 75–85 eurot kuus, olenevalt sellest, mitu vaba päeva kodukontoris töötav ema saab talle võimaldada. Kui lapse puudumisest aegsasti teatada, siis tehakse toidu­raha osas järgmisel kuul tasaarveldus.

Lasteaias käib ka nelja-aastane Leon. Kohatasu on tal sama mis õelgi, kuid kõhuke suurem ja toiduraha küsitakse 2 eurot ja 12 senti päevas – kokku 85–95 eurot kuus. Mõlema lapse lasteaiakuludeks läheb Kristil ja ta abikaasal Kauril (27) iga kuu 180 eurot. Lisaks vanema lapse maadlus­trenn lasteaias pärastlõunasel ajal – 25 eurot kuus. Pisemaid summa­sid nõuab rühmaga kinos, teatris ja muuseumis käimine, kokku umbes 15 eurot kuus. Sügiseti korjatakse kummaski rühmas 10 eurot rühmaraha jooksevkuludeks. Ja mõistagi tühjeneb pere eelarve üksjagu ka laste jõulupidude ajal.

Loe põhjalikku ülevaadet lasteaiakuludest üle Eesti pealinnast kõige väiksemate kohtadeni välja värskest numbrist!