Põhitõde on see, et tuleb austada nii ennast kui ka teisi. Joogaklassis suundub laps tihti maagilisele rännakule, õppides teiste maade ja kultuuride kohta läbi mängulisuse. Paljud joogapoosid on tuletatud loomadelt ja loodusest. Jooga on hea vahend õppimaks mida iganes!

Jooga pärineb juba iidsest ajast, kuid selle populaarsus laste ja perede hulgas kasvab aastatega aina enam! Jooga on orienteeritud tervisele ja heale enesetundele, kasvatades teadlikkust ja painduvust nii mõtetes kui ka kehas.

Jooga maandab stressi, parandab kehalist vormi. mõjub lõõgastavalt, muudab hingamise lõdvestunumaks ja loob sisemise rahutunde. Ja joogas saavad sellest kõigest ka kasu lapsed, rohkemgi veel!

Jooga koos lastega on lõbusaks mooduseks arendada tähtsaid oskusi keskkonnas, kus ei toimu omavahelist võistlemist. Juba varajases eas tekib lastel tihti sotsiaalne pinge, mis kandub ka võistemishimule. Jooga on hea ravim: puuduvad hinnangud selle kohta, kuidas laps peab joogapoose võtma ja mängima mänge. Joogapooside võtmine perfektselt pole joogas üldse peamine.

Lastejoogas valitseb harmoonia spontaanse ja stuktureeritud kava vahel, et neil oleks võimalus õppida kuulama oma keha ja olla avatud kreatiivsusele. Vaheldudes jutukestega, lauludega, mängudega ja joogapoosidega, õpivad lapsed multifunktsionaalselt tunnetama keskkonda, avardades samal ajal kuulmis- ja visuaalset tunnetust.

Laste jaoks on joogapooside võtmine väga loomulik. Nad ei tee endale liiga, mida tihti täiskasvanud just üle pingutades teevad. Kasvuperioodil kui laste kehad arenevad kiiresti on joogast palju abi, sest see õpetab kuulama just oma keha!

Jooga on väga liikumist nõudev treening. Kiird joogapoosid vahelduvad, kuid samal ajal kui keha on ühes asendis, siis keha puhkab.

Lastejooga klassis ei ole vaja olla terve treeningu ajal ühe mati peal. Võetakse joogapoose kahekesi ja grupis. Osaletakse mängudes, ollakse loovad.

Joogas pole ranget õpetajat. Peamine on see, et oleks lõbus ja et saaks koos liigutada!

Läbi lastejooga õpitakse mitte ainult ennast paremini tunnetama vaid õpitakse ka kogu maailma kohta! Põhitõde on see, et tuleb austada nii ennast kui ka teisi. Joogaklassis suundub laps tihti maagilisele rännakule, õppides teiste maade ja kultuuride kohta läbi mängulisuse. Paljud joogapoosid on tuletatud loomadelt ja loodusest. Jooga on hea vahend õppimaks mida iganes!

Jooga on holistiline praktika, kuid mis kõige tähtsam, lastejooga on lõbus!

See kõik polegi nii keeruline — Rainbow Kids Yoga jagab teadmisi, mida võib kasutada nii igapäevaselt oma perega kvaliteetsemalt ja tervislikumalt koos aega veetes, kui ka joogaõpetajana töötades!