Lapsed vajavad rutiini nii oma päeva kui eriti õhtusse. Neil on vaja kindlust ja teadmist, mis neid ees ootab, siis on nad rahulikud, rõõmsad ja koostööaltid. Lapsed, kelle päevades pole mingit korrapära, on segaduses ja üliaktiivsed ning nad ei oska rahuneda.

Lapsed, kes läbivad igal õhtul enne magamaminekut samas järjekorras samad tegevused uinuvad kiiremini, magavad sügavamalt, st ei ärka öösel üles ja umbes tunni võrra kauem, selgus Philadelphias asuva St Josephi ülikooli teadlaste uuringust. 14 erinevast riigist pärit ja rohkem kui 10000 osalejaga uuringust tuli välja ka see, et lastel, kes öösiti paremini magavad, esineb päeval vähem käitumisprobleeme.

Tulemused ei erinenud riigiti ega rahvuseti — nii USA, Hiina, Itaalia kui India emade vastustest oli välja lugeda, et une-eelne rutiin on parema une ja parema käitumise võti.

Õhtune rutiin tuleks sisse seada juba väga varakult ning sellele tuleb kindlaks jääda. Erandiks võivad tõesti olla vaid harvad külaskäigud või väljasõidud, kuid oma kodus peaks asjad enne igat magamajäämis samamoodi käima. Umbes tund aega enne magamaminekut peaksid hakkama valmistuma — mängima lapsega rahulikumaid mänge, sööma õhtusöögi, hambad ära pesema, vannis käima, unejuttu lugema vms. Tulemusi märkad juba paari päeva, hiljemalt paari nädalaga! Rahulikku und!

Aga et sa seda lapse magamapanemist liiga tõsikarmilt ei võtaks, siis vaata ka seda: 100 lihtsat sammu, et oma laps õhtul magama saada

Allikas: Daily Mail