Festivali näituse ekspositsioon koosneb sadadest tuhandetest LEGO ehitusklotsklotsidest, kaalub üle 1000 kilogrammi ja kujusid on kokku pandud üle 2000 tunni. Näitusel on esindatud üle 20 suure 3D kuju, mitu maketti ning 8 belglasest koomiku Dirk Denoyelle ehitatud tegelaskuju.

Festivali avaüritus toimub sellel nädalavahetusel — laste päralt on suured LEGO klotsialad, toimuvad võistlused Venno Loosaare eestvedamisel ja loositakse välja sadu LEGO poolt väljapandud auhindu.

“LEGO festival on Eestis unikaalne, midagi sellist pole varem tehtud,“ rääkis Rocca al Mare ja Kristiine keskust haldava Cityconi Baltimaade äridirektor Mati Pops.

Cityconi poolt esitletav rändnäitus on disainitud spetsiaalselt LEGOLANDI jaoks ja seda on võimalik näha Rocca al Mare keskuses ligi kolme nädala vältel. LEGO festival on külastajatele avatud 4. veebruarini, seejärel pakitakse kõik kujud ja klotsid taas kokku ning näitus liigub edasi Soome Iso Omena kaubanduskeskusesse.

LEGO Group on maailma mõjuvõimsaim bränd, mis möödus Googlest 2017. aastal. Festivalil on esindatud kõik populaarsemad LEGO sarjad, näiteks Ninjago, City ja Friends.