Meie pere traditsiooniline vrapp, Leila Janno ja Oliver Jacob (5):

Pese värsked köögiviljad (nt lehtsalat, tomat, kurk, avokaado), tükelda ja pane kõrvale. Kui on isu sooja vrapi järele, siis prae pannil kas tükeldatud kana- või sealiha. Laota tortiljalesalatilehed, köögiviljad ja lihatükid. Kalla peale sorts kastet (majonees, hapukoor, tavaline dipikastevms). Keera vrapp kokku ja et see ära ei laguneks, keera alumise poole ümber foolium. Suurem laps saab sellega juba ise hakkama. Korraga suurema koguse tegemiseks võib tortiljapõhja asemel kasutada lavašši. Pärast kokkukeeramist saab parajad tükid lõigata.

Kõrvitsa-porgandipüreesupp sinihallitusjuustu ja suitsukanaga, +Maaria Põldmäe ja Evan Villi (1,5):

Keeda kanapuljongis porgandi- ja kõrvitsakuubikud pehmeks. Lisa kohvikoor/vahukoor/toidukoor selle järgi, kui rammusat või vedelat suppi soovid. Kuumuta keemiseni. Maitsesta sobivalt. Püreesta sau- või kannmikseriga. Serveerimisel lisa supile sinihallitusjuustu ja suitsukanakuubikuid.

Meie pere koorene lõhesupp, Anna-liisa Krönström, Samuel (1,5) ja Sofia (3) Anna-Liisa:

Praen hakitud küüslaugu, sibula ja porgandi õlis. Lisan kartulit ja vett nii palju, et see kataks kõik jaoleks pisut ka peale. Kui kartul on pehme, lisan rõõsa koore ja lasen veel keema tõusta. Keeran kuumuse kinni ning lisan veidi soola ja kala.

Frikadellisupp liblikmakaronidega, Taire Kõuts, kaksikud Elizabeth ja Patrick (2 a 4 k):

Lisaks meelepärastele köögiviljadele paneme supi sisse liblikmakarone. Lastele maitseb ja neil onhuvitav liblikaid taga ajada.

Täisteraviljapasta päikesekuivatatud tomatite, küüslaugu ja kanaga, Kristin Toome ja Krettel (2):

Pott pliidile ja soojaks. Siis lisan umbes 3 supilusikatäit päikesekuivatatud tomatite õli, lasensoojeneda ning panen potti tükeldatud kana. Maitsestan õrnalt soola ja pipraga ja lisan 2 purustatudküüslauguküünt. Lasen haududa, kuni kana on valmis. Seejärel tõstan kana kaussi. Panen makaronide jaoks vee keema. Tükeldan päikesekuivatatud tomatid. Panen uuesti potti 2–3 sl päikesekuivatatud tomatite õli ja seejärel lisan ülejäänud küüslauguküüned ja päikesekuivatatud tomatid. Kuumutan umbes 10 sekundit, valan peale toidukoore ja lasen pakseneda. Kui hakkab paksemaks minema, lisan kana, et see tõmbaks maitset sisse, maitsestan kergelt soola ja pipraga.Kui makaronid on valmis, kurnan ja valan kastme peale. Lasen natuke seista ning segan hoolikalt läbi.

Maheveise hakklihapallid neljaliikmelisele perele, Eleri Noorem ja Emili (1,5):

Sõtku 300 g maheveise hakkliha muna, riivleiva ja maitseainetega mõnusaks tainaks ja keeruta niiskete kätega parajad pallikesed. Prae neid võis pannil või aseta küpsetuspaberile 180–200kraadisesse ahju 15–20 minutiks. Paku kõrvale tatart, köögivilja või kartulipüreed ja rohkelt salatit. Pallid kõlbavad ideaalselt ka frikadellisupi sisse.

Hapukoorekartulid hakklihaga, Merje Tuus:

Koori ja viiluta kartulid. Prae pannil sibul ja hakkliha. Kui hakkliha on kergelt pruunistunud, panekartulid peale. Siis suur pakk hapukoort, soola-pipart, purustatud küüslauk. Vala veega üle, nii et kartulid on napilt kaetud. Jäta kaane all podisema, kuni kartulid pehmed. Vahepeal sega.

Pärmi-lehttainal porgandipirukas, Maiu Pärna ja Janelle (10):

Pane pärmi-lehttainas sulama. Samal ajal koori seitse porgandit ja riivi ära. Prae porgand natukese võiga ja lisa väike karp sulajuustu. Maitsesta soola-pipraga. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber, seejärel sinna peale lehttainas ja segu. Valmis saab siis, kui tainas on kuldpruun.

(Suvi)kõrvitsaomlett, Merike Schults ja Tuule (3):

Riivi ports suvikõrvitsat ja kuumuta pannil koos kõige muu meelepärasega (sibul, tomat, sink jne),seejärel kalla peale munasegu. Tuleb mõnus mahlane ja kohev omlett.