2. Vähem suhkrut. Kui poeskäigud on sinu teha, on ka sinu otsustada, millised toidud jõuavad teie koju. Sa ei saa kontrollida, mida teeb laps oma taskurahaga, küll aga võid ise poodi jätta suhkrused mahlad, limonaadid ja jogurtijoogid, kommid, kartulikrõpsud ja muu jama, mis ilusale näonahale kohe kuidagi kaasa ei aita.

3. Hügieen kontrolli alla. Kipub nii olema, just noormeeste seas, et mingis vanuses tahab duši all käimine meelest minna. Murdeeas on aga oluline end hoolikalt pesta iga päev, kaasa arvatud juukseid ja nägu (juukseid veel eriti siis kui on tukk: rasune tukk tekitab laubale kiirelt vistrikke!). Nii et vajadusel tasub sõbralik meeldetuletus pesema minna end kindlasti ära, kuni sellest saab harjumus.

4. Korralikud puhastusvahendid. Soeta lapsele korralikud ja kvaliteetsed näopuhastusvahendid, millel võimalikult puhtad koostisosad ja hea mõju noorele tundlikule nahale. Ära haara odavat värvilist tuubi toidupoest, pigem konsulteeri vajadusel apteekriga. Põletikulisematele punnidele on abi ka näiteks teepuuõlist, mida võiks neile õrnalt peale tupsutada.

5. Käed eemale! Ei mingit vistrike nokkimist ja pigistamist. Tuleta lapsele meelde, et käte näost eemal hoidmine on number üks asi, mida ta naha paranemiseks teha saab ja ära tunne ka ise kiusatust punnikesi torkima minna. Vistrikku võib pigistada äärmisel vajadusel siis kui sellele on tulnud valge mädatäpp ja ka siis ainult puhastatud nahka õrnalt vatitikuga vajutades ning seejärel koht taas korralikult üle puhastades.

6. Kas asi on tõsine? Vistrikel ja vistrikel on vahe ja on oluline aru saada, millal on su lapsel lihtsalt hormoonide möllust tingitud punnid ja millal on tegu juba tõsisema akne või hoopis allergiaga. Kui igapäevased leevendavad meetodid enam ei aita, naha alla tekivad valusad sõlmed, nahale punetavad alad või tihe sügelev ala, tuleks kindlasti minna naharsti juurde ja võimalikule tõsisemale probleemile varakult jälile saada.