On häid uudiseid unevaeguses emadele — nüüd, kui teie beebi on paari kuu vanune, hakkab ta regulaarselt magama, mis võimaldab ka teil rohkem kosutavat und saada. Selles vanuses beebid vajavad 24 tunni jooksul umbes 14 tundi und. See jagatakse ilmselt päeva jooksul vähemalt kahe (kui mitte kolme) uinaku ning seitsme või kaheksa öise unetunni vahel. Kindlustage järgmiste nõuannete abil see, et beebi uni oleks võimalikult regulaarne.

1. Pange paika uneeelne režiim

Kui te pole seda juba teinud, pange paika uneeelne rutiin, et julgustada beebit magama. Määrake kindel uneaeg ning hoidke rutiini lihtsa ja võimalikult lühikesena. Mõned järele proovitud tegevused, mida proovida: vannitamine, unelaulude laulmine, raamatu lugemine, koos kiiktoolis kiikumine. Ükskõik millise tegevuse valite, tehke seda järjekindlalt igal õhtul. See aitab teie beebil edukalt ööunne suikuda.

2. Muutke söötmisaegu

Piimasegu saavaid beebisid pole neljakuuselt vaja rohkem toita, kui neli korda päevas. Rinnapiima saavad beebid vajavad päevas vaid viis või kuus korda rinda. Nüüd, kui teie laps peab harvemini sööma, oleks hea aeg jätta ära öised toitmised. Muutke rutiini nii, et viimane pudelitäis piima või viimane rinnaga toitmine toimuks vahetult enne magamaminekut.
Teie beebi võib ikka öösel nuttes ärgata, aga selles vanuses saate teda söötmise asemel lohutada rahustavate sõnade või laulmisega.

3. Kaitske teda imiku äkksurma sündroomi eest

Selles vanuses on imiku äkksurma sündroomi oht kahanev, aga on siiski oluline panna beebi magama selili ning hoida igasugused pehmed esemed (padjad, tekid ja pehmed mänguasjad) väljaspool hälli.
6-kuuseks saades õpivad paljud beebid aga seljalt kõhuli pöörama. Kui teie beebi pöörab end öösel ringi, pole põhjust muretseda. Teda pole vaja magamise ajal tagasi pöörata.

Nii teie kui beebi saate ilmselt edaspidi öö jooksul rohkem magada, aga ilmselt on oodata ka mõningaid ebaõnnestumisi. Kui teie beebi uni on siiski häiritud, jätkake kindlalt oma rutiiniga ning hoidke pöidlaid peos, et järgneva öö uni on rahulikum.

Allikas: Pampers.com