Lapse kasvatamine üllatab teid kindlasti nii mõnegagi, kuid siin on veel kolm nõuannet, mis aitavad teil lapse saabumiseks ette valmistuda.

1. Imikud ei maga alati, kui nad on väsinud

See ei kõla loogiliselt, aga väsinud imik ei tähenda alati magavat imikut. Tegelikult on liiga väsinud laps hoopis ärrituv ja rahutu. Nipp on selles, et tuleb otsida väsimuse märke ja panna imik hälli enne, kui ta liiga uniseks muutub. Pöörake tähelepanu rusikas kätele, haigutamisele, silmade hõõrumisele, tõmblevatele liigutustele ja kõrva näppimisele. Kui teie imik on paar kuud vanem, võite märgata, et ta õpib ennast ise maha rahustama, mis muudab tal ise magama jäämise lihtsamaks.

2. Ettevaatust pisikutega

Kuigi kokkupuude mõne pisikuga varajases eas võib aidata tugevdada lapse immuunsüsteemi, ei taha te riskida tema haigestumisega. Paluge kõigil, kes teie last hoiavad, enne oma käsi pesta. Sellega piirate nutikalt kokkupuudet pisikutega. Samuti hoidke imikust eemal haigeid sõpru ja pereliikmeid ning desinfitseerige oma kodu korrapäraselt. Mõned pisikud on siiski vältimatud ja te ei saagi last kõigi pisikute eest kaitsta.

3. Õppige võtteid imiku rahustamiseks

Kõik imikud on erinevad ja neile meeldivad erinevad asjad, kuid õrn massaaž võib olla tõhus moodus imiku rahustamiseks ja lohutamiseks, kui ta on pahas tujus. Soojendage oma käes massaažiõli ja alustage masseerimist lapse laubast, liikuge alla mööda nina, põski ja lõuga ning lõpetage kaela juures. Teine moodus imikut rahustada on siduda imik kandelinaga enda külge ja kanda teda majas askeldades endaga kaasas.

Uue emana on muretsemine täiesti loomulik. Pidage meeles, et teie vaist ja sisetunne võivad olla parimad abivahendid. Iga kord, kui pistate rinda uue probleemiga, aitab see kogemus teil enesekindlamaks emaks muutuda.

Jaga
Kommentaarid