Beebil aitavad roomama õppida lõbusad mängud. Roomamine on arengus põnev pöördepunkt ja te saate oma beebi julgustamiseks palju ära teha ning muuta selle lõbusaks teile mõlemale, enne kui ta hakkab astuma oma esimesi samme.

Roomamine alaku!
Enamik beebisid hakkab roomama 7–10 elukuu vahel, ent mõnikord ka hiljem. Üks parimaid viise aitamaks oma beebil roomamisega alustada, on järelevalvega kõhulioleku aeg. See aitab arendada neid põhi-, selja- ja kaelalihaseid, mida beebil roomamise alustamiseks vaja on.

Enamik beebisid saavad hakata kõhuli olema umbes ühe kuu vanuselt. Alguses see paljudele beebidele ei meeldi, ent alustage lühikeste, paariminutiliste seanssidega kindlal, siledal pinnal. Kui teie beebi on kõhuli, vaatab seejärel üles ja üritab haarata mõnest mänguasjast või ema-isa näost, teeb ta omamoodi väikest trenni, mis aitab tal tugevamaks saada ning lõpuks roomama hakata.

Roomama hakates on iga liigutus hea liigutus
Roomamisstiile on mitmeid ning igal beebil on liigutuste väljamõtlemiseks oma viis. Nautige oma väiksekese uute seikluste jälgimist ja tehke kindlasti palju pilte.

Lõbusad mängud, mida roomava beebiga mängida
Saate oma roomava beebiga suurepäraseid mänge mängides kvaliteetaega veeta. Sel viisil on ta neljakäpukil veel enesekindlam ja teiegi saate lõbutseda. Beebidele meeldib nende peegelpilt (kellele ei meeldiks?), seega asetage beebi ette väike lapsekindel peegel. Ta üritab sellest haarata ja kui te selle eemale panete, üritab ta selle poole roomata.

Haarake mõnest tema eemaleveerevast lemmikmänguasjast, näiteks pallist või rongist, ja asetage see täpselt käeulatusest eemale. Mänguasja minemaveeremisel soovib laps sellele kindlal meelel neljakäpukil järele roomata.

Mängige väikest mängu. Te üritate oma beebit mööda maja taga ajada. Naerev laps katsub roomates teie eest ära saada.

Istuge põrandal ning veeretage palli lapse juurde ja temast eemale. See aitab tal õppida oma roomamissuunda muutma.

Asetage põrandale näiteks mullikile, vahtplastist pakend, pakkepaber ja kangas. See motiveerib teie beebit roomama, et avastada erinevaid helisid ja tekstuure.

Roomava lapse mähkmete vahetamine

Kui teie laps juba roomab, saab järgmiseks väljakutseks mähkmete vahetamine.
Nüüd peate mähkmete vahetamiseks teda kodus taga ajama. Püksmähkmed muudavad vahetuse sujuvaks, et teie väikseke oleks kiiresti puhas ja valmis uueks uurimisretkeks.

Jaga
Kommentaarid