Beebi pesu pesemisel tuleks alustada sobiva pesuaine valimisest. Vastsündinu riiete pesemiseks ei sobi täiskasvanutele mõeldud ja tugevalt lõhnastatud pesuvahendid. Parim oleks neid pesta lastepesupulbritega või lasteseebiga, kuid kui neid ei ole võimalik soetada, peaks sobiv pesuvahend olema vähemasti lõhnatu. Parem oleks, kui see oleks ka muus osas võimalikult tagasihoidliku koostisega ja värvainevaba. On küll imikuid, kes kannatavad ka täiesti tavalist pesuainet, kuid pered, kus lastel esineb allergiaid, peaksid olema ettevaatlikumad ja eelistama looduslähedasemaid variante. Pesuainete valik on lai, kuid eelistada võiks pigem vedelaid pesugeele. Seda seetõttu, et pesupulber kipub tolmama ja selle jäägid pudenevad laiali. Samuti on see sissehingamisel ohtlik. Oma perele sobivat pesuainet võid otsida nii toidupoodidest kui ka erinevatest looduspoodidest. Ära kasuta pesuvalgendeid ega lõhnastatud loputusvahendeid – kuna beebi nahk on väga õrn, ei ole need temale head. Mida vähem keemiat kasutad, seda parem.

Pesu pesemisel tasub järgida pesu- ja hooldusnõuandeid. Vastsündinu pesu võiks pesta teistest eraldi. Ohutum on pesumasinasse minev pesu ka pahupidi pöörata, nii on kaitstud kirjad või pildikesed, mis väikelapse riideid sageli kaunistavad. Kui pesu on väga määrdunud, tasub seda enne pesumasinasse panekut kraani all pesta. Teine variant on panna see otse pesumasinasse ja teha külma veega eelpesu. Kui kõige suurem mustus on veega välja uhutud, võiks alustada pesutsükliga. Nii toimides on tulemus parem, sest määrdunud riided ei ligune terve pesutsükli jooksul mustas vees.

Ole pesuaine doseerimisel ettevaatlik, järgi pakendil olevat juhendit ja pane vahendit pigem veel vähem, kui ette nähtud. Beebi riietele võiks teha ka topeltloputuse, et kõik pesuaine jäägid saaksid korralikult välja uhutud. Loputamine on väga oluline, sest riiete sisse jäävad pesuainejäägid ärritavad imiku nahka. Korralik loputamine aitab vältida pesupulbrist tekkinud allergiat. Allergia tunneb ära selle järgi, et see tekib sageli just kohtadesse, kus beebi nahk ja riiete piirjooned kokku puutuvad. Pesupulbrist tekkinud allergia on sügelev ja punetav ning selle tekkimisel tuleks arsti poole pöörduda.

Jaga
Kommentaarid