Vanad teadmised aitavad

Uuringud näitavad, et mitu korda uue toidu pakkumine iga päeva või paari tagant viib tõenäoliselt eduni. Lastearstidele on teada vana ütlus, et seitsmes kord on see võluarv, millal lapsele uus toit meeldima hakkab.

Kuidas seda teha?

Kui te pakute väikelapsele esimest korda uut toitu, andke talle üks-kaks lusikatäit või laske tal ise väikest kogust proovida. Kui laps reageerib halvasti, ärge talle praegu rohkem pakkuge. Oodake kannatlikult ja pakkuge seda toitu päev või paar hiljem uuesti. Sööma sundimine tekitab temas ainult tõrget selle ja ka muude toitude suhtes. Praeguseks piisab vaid proovimisest.

Kannatlikkus tasub ennast ära. Uuringud näitavad, et uute toitude söömine ja mitmekesine toitumine tagavad tervislikumad söömisharjumused kogu eluks.

Kasulik vihje

Lapsed söövad uut toitu suurema tõenäosusega, kui nad näevad, et tuttavad täiskasvanud ja vanemad lapsed söövad seda samuti. Nii et kui te ise spinatit hea meelega ei söö, siis ei tee seda ka teie laps. Head söömisharjumused on kasulikud kogu perekonnale, nii et varuge köögi-, puu- ja teravilju.

Jaga
Kommentaarid