See kõlab küll kohutavalt, aga 9aastane peab ise oma leivapuru laualt kokku pühkima ning põrandale pudistaud küpsisepuru ise tolmuimejaga ära tõmbama. Ise tegi, ise koristab!

2. Paneb lapsed vastutama

Tupsuke unustas kodutöö koju? Okei, ta pääseb sel ühel ja ainsamal korral. Järgmisel korral vaadaku ise, kuidas hakkama saab. Kui ta valetamisega vahele jääb, tuleb tal oma tegu üles tunnistada ja vabandada. Lõhub või kaotab midagi ära? Maksab oma taskurahast kinni või leiab viisi, kuidas see heastada. Ise tegi — ise vastutab!

3. Riietab lapsed vastavalt ilmastikule ja olukorrale

Kuigi kinnaste ja mütsi kandmine talvel tundub lastele kõige jubedama karistusena, paneb õel ja vastik ema need lastele ikkagi pähe ja kätte, sest ema teab paremini, mis juhtub siis, kui ta seda ei tee. Samuti hoolitseb kuri ema selle eest, et laps ei läheks majast välja kortsus, plekilistes ja augulistes riietes. Kõlab jubedalt, aga mis parata…

4. Ei mängi oma lastega ja sunnib neid fantaasiat kasutama

Kuri ema ei ole oma laste jaoks tsirkuseartist. Muidugi leiab ema aega selleks, et oma lastega koos mängida ja toredasti aega veeta, kuid ei kuluta selleks kogu oma väärtuslikku ärkvelolekuaega. Õel ema saadab lapsed oma tuppa mängima, et nad ise natuke aega hakkama saaks ning mõned mängud ka omaenda väikeste peadega välja mõtleks. Ja mis eriti õudne — mõnikord (tegelikult üsna tihti) saadab ta lapsed lausa õue mängima!

5. Sunnib preemiate nimel vaeva nägema

Kuigi tänapäeval arvavad juba kuueteistaastased, et neil on täielik õigus oma autole ja piiramatule kütusele, teavad pahad emad, et see ikka päris mõistlik ei ole. Tahad taskuraha? Mine tööle! Tahad kinno? Teeni raha välja selleks. Sellise ema lapsed ei saa midagi lihtsalt selle pärast, et nad tahavad. Head hinded, kodutöödes kaasa löömine, hea käitumine — näita, et sa näed vaeva ja alles siis saad oma soovid täidetud.

6. Paneb lapsed tööle

Õela ema lapsed koristavad ja õel ema ei maksa neile selle eest raha. Õel ema õpetab lastele, et peres aitavad kõik üksteist ja igaühel on oma roll selleks, et kõigil koos oleks hea olla. Mis tähendab mõnikord ka seda, et ei saa enne mängima kui tuba pole korras.

7. Ei luba midagi lihtsalt sellepärast, et teised vanemad lubavad

Vastik ema julgeb öelda ei ka siis, kui teised vanemad alla annavad. Tore, et Kevin võib pärast kella üheksat õues olla, aga vastiku ema laps peab sel ajal juba voodis olema. Teise pere reeglid kurja ema majas ei kehti ja tal on jumala ükskõik, mida lapsed või teised vanemad temast arvavad.

8. Sunnib lapsi sööma ka muud peale makaronide

Muidugi tahaks lapsed nii hommikuks, lõunaks kui õhtuks pugida makarone ja viinereid, aga kuri ema sunnib neid ka köögivilju ja puuvilju sööma, kuigi laste jaoks kõlab see täieliku õudusunenäona. Ja veel — enne soolase söögi lõpetamist magustoitu ei ole ega tule.

9. Ignoreerib südamerahus

Kui kurja ema laps viskab end keset toidupoodi selili, vehib jalgadega ja karjub täiest kõrist, sest ei saanud 150 eurot maksvat mänguautot, jätab õel ema ta lihtsalt sinna ja ignoreerib ta kisa täielikult. Mis siis, et kõik vaatavad. Ta ei saa seda autot, ei saa ka sellise käitumise tõttu ka ühtegi muud asja ja nii jääbki. Kodus läheb ema jonnituuride eest lihtsalt teise tuppa ja lukustab ukse ning teeb näo, et märatsevaid põrgulisi teiselpool ust pole olemaski. Sest õel ema teab väga hästi - annad järele, ei lõpe need jonnid iialgi!

10. Õpetab lastele, et maailm ei keerle ümber nende

Lapsed on tähtsad, aga mitte nii tähtsad, et kogu maailm peaks nende soovide ja tujude järgi ennast sättima. Muidugi me kõik teeme seda, kuid lastele me seda küll öelda ei kavatse. Maailmanaba mentaliteeti ei juuruta ükski õel ema oma lapsesse!

Allikas: Scary Mommy