Oluline on aga see, et sa õpiksid aega, mille veedad üksi, nautima, sest see annab sulle võimaluse isiksusena kasvada.

Kümme head asja, mis juhtuvad siis, kui sa üksiolemist nautima õpid:

1. Sul tekib võimalus ennast laadida.

Inimesed, kui neid on su ümber palju, pumpavad su energiast tühjaks, eriti siis, kui pead neid pidevalt õnnelikuks tegema, naerma ajama, nende emotsioone taluma jms. See kõik võib vaimselt väga väsitav olla. Üksi olles pakub aeg sulle tunnete tulvas vaheaja ning annab võimaluse ennast laadida.

2. Sul on rohkem aega mõelda.

Elu kiirrong kihutab ülehelikkiirusel. Sageli peame tegutsema väga kiiresti ja jääb puudu ajast, mil lihtsalt istuda ning elu üle järele mõelda. Üksiolemine pakub selleks aga suurepärase võimaluse.

3. Sa õpid tundma iseenda tundeid.

Teistega koos olles pead kogu aeg nende tundeid "lugema" ja nendega arvestama. Üksiolemine aga aitab sul iseenda tunnetes selgusele jõuda. Hakkad mõistma, mis teeb sind kurvaks ja mis õnnelikus, mis ärritab ja mis rahustab. Neist asjadest aru saades on sul võimalik oma tundeid paremini juhtida.

4. Hakkad tegema asju, millest sa tõeliselt huvitatud oled.

Seltskonnas viibides tuleb sageli kompromisse teha, et kõigil oleks hea. Tavaliselt pole asjad, mida sulle kõige rohkem teha meeldib, need, mida kogu kamp teha tahaks. Üksiolemine annab sulle vabaduse teha tõesti vaid neid asju, mida sa teha tahad.

5. Muutud hulga produktiivsemaks.

Kahtlemata on seltskond tore ja pakub seltskond meelelahutust, kuid loovusele ja produktiivsusele mõjub see väga pärssivalt. Sa lihtsalt ei suuda asju ära teha, kui teised kohal viibivad. Üksi olles segajad puuduvad ning loovus ja tegevuste tulemuslikkus kasvavad.

6. Suhtlemisest saab nauding.

Regulaarselt üksi viibides hakkad üksiolekut nautima. Ühel hetkel märkad, et naudid ka kaaslaste seltskonda enam. Üksi veedetud aeg annab sulle võimaluse tunnustada nii ennast kui teisi.

7. Muutud iseseisvamaks.

Nautides üksiolekut, tunned end üksinda aega veetes kindlamalt. Mis vastutasuks muudab sind iseseisvamaks. Sul pole põletavat vajadust seltskonna järele ega kurbust üksiolemisest.

8. Sa ei pea kogu aeg muretsema, et teised õnnelikud oleksid.

Inimese elus on palju erinevaid suhteid. Enamik neist toimib hästi siis, kui mõlemad osapooled on õnnelikud. Samas võivad sellised suhted olla väga kurnavad. Üksi olles on sul aga vaja hoolitseda ainult selle eest, et sa ise õnnelik oleksid.

9. Sul ei ole vaja millegi pärast vabandada.

Tihtipeale teeme me asju, mis teisi inimesi ärritavad ja nende tundeid haavavad ning peame seepeale kiiresti-kiiresti vabandama hakkama. Üksi olles sellist probleemi pole - mõistad üsna kiiresti, et ei pea pidevalt igasuguste asjade pärast vabandama.

10. Sul pole vaja teenida teiste heakskiitu.

Sageli tunneme, et millegi tegemise eel tuleb meil saavutada sõprade ja perekonna nõusolek või kuulata ära nõuanded. Nõu küsimine pole sugugi halb mõte, kuid paljudel juhtudel, kui oleme tegelikult võimelised ka iseseisvalt tegutsema, nõutame siiski teiste heakskiitu ja arvamust. Üksi veedetud aeg õpetab sind oma sisetunnet usaldama ja tegema otsuseid ilma väliste mõjutusteta.

Allikas: Higherperspectives.com