2. Osmussaar — üks Eesti kaunimaid väikesaari võlub matkajaid omanäolise rannajoone ning randa kinni jäänud kalalaeva vrakiga. Sel saarel pole eksida kuhugi — tee või ring peale!

3. Uuga paekallas ja Pakri tuletorn — Eesti kaunimaid rannikualasid asub Paldiski külje all. Sealset paekallast saab uudistada nii alt mere äärest kui ka ülevalt paekalda pealt. Neeme tipus ootab kõiki matkasõpru Pakri tuletorn.

4. Meeninkunno matkarada — Põlvamaa kõige tuntuim matkarada viib huvilised laudteed mööda Meeninkunno rabasse. Kaunid rabajärved lummavad külastajaid eriti õhtuse päikeseloojangu ajal.

5. Kiipsaare majakas — viltuselt meres seisev Kiipsaare tuletorn on paelunud juba aastaid külastajaid nii nagu viltune Pisa torn Itaalias.

6. Vilsandi saar — Saaremaa läänerannikul asuv Vilsandi saar ning sealne rahvuspark (Euroopa üks vanimaid looduskaitsealasid) võlub külastajaid kaunite randade ja puutumatute rannikumetsadega. Tublidele matkajatele on eriliseks n-ö maasikaks Saaremaalt Vilsandile üle väikeste laidude ning läbi mere kulgev matkatee.

7. Kurtna järvestik — Eesti järvederikkaimal alal on ühtekokku 42 järve. Nende vahel laiub tihe radade ning teede võrgustik, millel liikudes saab iga matkaja valida endale sobiva pikkusega matkatee.

8. Lahemaa rahvuspark — Eesti suurim rahvuspark köidab matkajate tähelepanu männimetsade ning kauni rannajoonega. Lisaks annavad paigale esteetilist vürtsi juurde Sagadi, Vihula ja Palmse mõisakeskus.

9. Noarootsi poolsaar — Noarootsi poolsaare matkarajad võluvad jalutajaid mitmekesiste metsaradade, liiva- ja kivirandade ning kaluriküladega. Sealne puutumata loodus võimaldab matkajal tundide viisi männimetsa või rannajoont järgides liikuda ilma automürinat kuulmata.

10. Suur Munamägi ning Vällämägi — enne kui seada sammud maailma erinevatesse mäetippudesse, tuleb ikka Munamäel ära käia! Eesti kaks kõrgeimat tippu kutsuvad matkajaid Lõuna-Eestisse Võru külje alla Haanja valda kõrgusmeetreid koguma.

Tekst Kunnar Karu (Elamusretked.ee matkajuht)