9. Teil on sarnane sotsiaalne staatus

Üks põhjus, miks öeldakse, et meie ülikooli-aegsed sõbrad jäävad kogu eluks: te olete sarnased! Sarnane haridus, töökoht, ühised huvid ja jagatud maailmavaated on asjad, mille järgi alateadlikult enda ümber inimesi koondame.

Suhte alguses ei pane inimesed reeglina teise erinevusi eriti tähele — me oleme armumisest lihtsalt liiga pimestatud! Erinevused rikastavad suhet, aga eriarvamused võivad tekitada palju mõttetut tüli.

Mõtle, kas sa ikka suudaksid terve elu veeta inimesega, kelle arusaamad isiklikest eesmärkidest, väärtushinnangutest ja kommetest erinevad sinu omadest täielikult? Suhtel, kus sa tunned, et teisega klappimiseks pead sa oma prioriteete ja arusaamu „maha suruma” või vastupidi, sa tunned pidevalt vajadust oma väärtust tõestada, puudub õnnelik tulevik.

Hea märk, et sa sobid oma partneriga kokku on see, kui te tunnete end üksteise sõprusringkonnas hästi — teil on järelikult küllaltki sarnane sotsiaalne staatus ja ühised väärtused, mida te enda ümber olevates inimestes hindate.

8. Te mõistate teineteise huumorisoont

Kas pole mitte lahe, kui sa mõistad kõiki oma partneri nalju ja ta naerab kõigi sinu naljade peale ka? Mõnikord on just ühine huumorisoon see, mis inimsuhteid positiivse ja elutervena hoiab. Seega, kui sa võngud oma partneriga ühel ja samal huumori lainepikkusel, siis on 90% tõenäosus, et te elate koos õnneliku elu!

7. Teil on lastekasvatamisest ühised arusaamad


Kui paar otsustab koos pere luua, siis on suhe enamasti jõudnud juba stabiilsesse faasi. Ometigi, lisaks mõlema soovile laps saada, on õhus veel palju olulisi tegureid. Sa võid arvata, et ühest lapsest piisab, aga su partner tahab kolme. Teil võivad olla erinevad arusaamad, kas lapsi tuleks vaktsineerida või millised koolid valida. Sellistest asjadest tuleks enne pere loomist rääkida, mitte küll esimesel kohtingul, aga see annab aimu, kas sa ka tegelikult tahad oma partneriga pere luua.

6. Finantsasjadest saate ühtemoodi aru

Inimesel, kes on harjunud mõtlematult kulutama, on väga keeruline harjuda sellise inimesega, kes iga oma ostu põhjalikult läbi analüüsib. Raha mängib elus paratamatult väga suurt rolli ja kergem on elu koos veeta partneriga, kes raha kulutamisel sinuga ühel meelel on. Vastasel juhul pead sa olema valmis selleks, et rahateema saab sinu ja su partneri peamiseks vaidluste tekitajaks.

5. Te ei kakle majapidamistoimetuste pärast

Koristamata maja või vastupidi — partner, kes pidevalt sinu laiskuse üle näägutab, on ühed võimalikud suurimad kooselu stressiallikad. Enne abiellumist tasuks mõnda aega niisama koos elada, et üksteist tundma õppida. Kui sa oled perfektsionist, kes hoiab kõik oma asjad organiseeritult ja su partner ei tea isegi, kus su kodus riidekapp asub, siis selle üle tasuks mõelda. Kas sa oled valmis igavesteks vaidlusteks pesemata nõude ja vedelevate sokkide üle?

Paarid, kes majapidamiskohustusi jagavad ja kompromisse leiavad, on õnnelikumad. Sina niidad muru ja mina pesen pesu!

4. Te annate teineteisele ruumi hingata

See on ilmselge — oma partneri nägemine ei tekita sinus enam vaimustust, kui sul puudub isiklik ruum ja aeg, et enda asjadega tegeleda. Suhtes olles tasub kannatlikkus end ära — ainult aeg näitab, kas su teine pool sulle ka päriselt meeldib või on armumisest tekkinud õnnehormoonid ja võimalus kellegagi pidevalt seksida su pea kärbseid täis ajanud. Pidevalt ninapidi koos olemine väsitab sind ühel hetkel ära, hea partner ei ole klammerduv ja tal on ka oma isiklik elu peale sinu. Õige partneriga ei pea sa näiteks kunagi muretsema, et ta sinu sõprade peale armukade on — ta teab, kui tähtsad sõbrad on.

3. Teil on elus sarnased prioriteedid

Täiesti erinevate eesmärkide ja unistustega inimestel on keeruline koos elada. Kui näiteks naine soovib end täielikult lastele ja kodule pühenduda ja eeldab, et mees teenib tööl ainsana raha, siis on aeg sellel teemal arutleda ja kompromisse leida juba enne laste saamist ja ühise kodu loomist. Kui te pole valmis kompromissideks, siis teil suure tõenäosusega õnnelikku ühist tulevikku pole.

2. Teil on koos põnev olla

Pikaajalise suhte tulemusena õpid sa oma kaaslast läbi ja lõhki tundma. Sellepärast on eriti oluline ühiselt aega veeta, et teil oleks palju meeldejäävaid ühiseid kogemusi.. Näiteks käige koos kinos, õhtustage küünlavalguses või võtke ette pikki jalutuskäike — tehke midagi, mis teid mõlemaid särama paneb. Boonuspunkte saate selle eest, kui olete valmis proovima üksteise hobisid, vähemalt korra. Ühiselt elamuste kogemine jätab head mälestused ja annab põnevaid uusi jututeemasid.

1. Te ei ürita teineteist muuta

Paljud inimesed usuvad, et armastus võidab kõik — isegi ebameeldivad harjumused või nõmedad iseloomuomadused… Suhet luues arvavad mõned, et partneri negatiivsetele või häirivatele omadustele võib vaadata läbi sõrmede, sest ajapikku loodetakse teist inimest oma nägemuse järgi ümber kujundada. Inimesi ei saa muuta! Neid saab küll motiveerida olema iseenda parem versioon, aga paratamatult hakkad sa kellegagi lähedaseks saades nende vigu veelgi enam märkama. Miks olla koos inimesega, kelle tõeline loomus sulle ei meeldi? Kuidas sa ise end tunneksid, kui su kaaslane sind kellekski teiseks muuta üritaks? Teades, et olete need kes olete, teate ka seda, kas tahate ka tegelikult koos olla.

Allikas: brightside.me