Naha kuivus annab sageli märku E-vitamiini puudusest. Puudujäägi korvamiseks võiks oma menüüsse võtta mandleid, värsket rohelist salatit, kasulikke rasvhappeid, muna ja rasvast kala. Kindlasti tuleks jälgida, et jooksid küllalt palju vett.

2. Haprad küüned ja juuksed

Probleemi aitab lahendada D3-vitamiin. Seejuures ei tohiks unustada tervislikku toitumist ega loota, et toidulisand teeb kogu töö ära sellest hoolimata, kuidas sina oma keha kohtled. Vaata üle oma harjumused, mis on seotud alkoholi ja tubakaga. Samuti jälgi, millest koosnevad sinu kehahooldus- ja ilutooted.

3. Magusaisu

Üldiselt annab see märku ebatervislikust ja tasakaalustamata toitumisest, kuid võib viidata ka närvisüsteemi väsimusele. Katsu leida aega, et stressi maandada: mine trenni või jalutama, tee asju, mis sulle rõõmu pakuvad.

4. Hapuka toidu isu

See võib anda märku maksa või sapipõie probleemidest, mida tekitavad liiga happelised toidud. Vali joogiks näiteks sidrunivesi (värskelt pressitud sidrunimahlaga) ja söö kõrvale peotäis musti sõstraid.

5. Mereandide isu

Kui sul on pöörane isu kala või mereandide järele, siis võib sul olla joodi puudujääk. Joodi saadki mereandidest, lihast, maasikatest, kartulitest ja piimatoodetest.

6. Igemete veritsemine

Inimesed, kellele teevad muret veritsevad igemed, võivad kannatada C-vitamiini puuduse käes. Sel juhul peaks võtma oma menüüsse tsitruselisi, näiteks sidrunit ja greipi, marjadest musti sõstraid ja köögiviljadest paprikat.

7. Soolase toidu isu

Kui sul on põhjendamatu isu soolase toidu järele ja lisad igale roale soola, siis on põhjust kahtlustada, et kehas on liiga vähe vett.

8. Ärrituvus, halb uni, jalakrambid

Neid probleeme põhjustab kaaliumi ja magneesiumi defitsiit. Kaaliumi ja magneesiumi saab näiteks banaanidest, toorkakaost, spinatist ja mandlitest. Kui lisad pisut mett ja mikserdad, saad ideaalse smuuti, mis maitseb hästi ja annab kõik vajaliku.

9. Kuiv nahk küünarnukkidel

Kui märkad, et küünarnukkide nahk on liiga kuiv, siis unusta kreemid ja tegele hoopis A- ja C-vitamiini puudusega. Abiks on tsitruselised, porgand, jääsalat, bataat ja kala.

10. Toore taimse toidu isu

Kui sul on isu toore kraami järele, siis anna seda oma kehale julgesti nii palju kui vaja!

See on märguanne, et kuumtöödeldud toidul on sinu menüüs liiga suur osa.

Allikas: erikorgu.ee