Oled rannas ja just pestunud oma marakrati jalad puhtaks, kui ta kogemata jälle liiva peale astub ning tekk ja jalad on jälle liiva täis. Tuleb tuttav ette? Võta eelnevalt randa kaasa bBeebitalki/pilbri ja raputa seda liivastele jalgadele. Kuna talk imeb niiskuse liivast välja, siis eemaldub liiv kergesti. Ja ongi laps valmis kingad ja plätud jalga panama ilma liigse mässamiseta.


Lastele meeldib veega plätserada, aga mida teha kui sul aias pole lastebasseini vmt? Võta rull fooliumi ja leia aias teepinna sobiv kalle, rulli pikalt lahti fooliumrull ja keera servad kausjalt üles poole ning pane sinna voolikuga vesi voolama. Suuremad lapsed saavad sellest ka meisterdada tammesid ja jõekäänakuid jne. Tegevust ja kilkeid kui palju!


Kui oled rannas ja asjad, sh väärtulikud asjad (autovõtmed, tahakotid jne), pilla-palla, siis kõige lollikindlam on panna enda väärisesemed kasutamata mähkme sisse selliselt nagu oleks see kasutatud mähe. Kas sa oled kuulnud et ujumast tagasi tulles oleks kelleltki must mähe ära varastatud? Vist mitte!

Lastebassein ei pea ainult aias olema. Vihmase ilma korral puhu see täis, lisa padjad ja tekid ning lapsed saavad seal kindlust mängida või muid vahvaid mänge mängida.


Mummulised ja ärakratsitud lapsed? Imikutele ja väikelastele sobivad ennetamiseks ka eelkõige looduslikud sääsetõrjevahendid, näiteks eeterlikud õlid (lavendli- sidrunheina-, nelgi-, eukalüptiõli jpt). Nende ainus miinus on ehk see, et mõju on väga lühiajaline ja vahendit tuleb peale kanda korduvalt. Sääsehammustuse sügeluse vastu aitab õunaäädikas, mis leevendab kihelust.


Paljudel batuudidel ja trampliinidel on metallist vedrud äärtes ja nende servad võvad olla teravad. Lõika basseininuudlile keskele sisselõige ja aseta see vedrude ümber. Nii võid lasta südamerahuga lastel edasi hüpata.

Seo pikema söögilaua ümber lina nii, et tekib väike pesa laua alla. See näeb nii mõnus välja, et tahaks lausa ise sinna pugeda!

Päiksepõletuse vastu võid juba end ette valmistada. Pane aloevera jääkuubikute vormis sügavkülma. Rannast põlenuna saabudes, saab õige kogusega kohe põletust leevendada ja nahka jahutada.

Et pulgajäätis ei tilguks või skokolaadiglasuur ei pudeneks just pestud riietele, nagu see tavaliselt on, siis torka pulk paberist muffinivormi ja voila!

Sama nipp, aga kõrrega toimib ka aiapeol või rannas- nii võid kindel olla, et mesilased ja muud putukad mahla sisse ei satu.

Värsked ploomilt või muud puu- ja juurviljad randa kaasa? Jaaa muidugi, aga kohale jõudes on need muljutud ja lömmis? Kasuta transportimiseks munaresti!

Kui sul jäi punktis 10 tilkadevabalt söödud jäätisepulk alles, siis kogu need kokku ja kirjuta nendele erinevaid tegevusi. Siis kui laps jälle kodus, rannas või külas kurdab, et tal on igav, siis lase tal tõmmata pulkadest silmad kinni üks tegevus (mängida kaarte, lauamänge, visata palli, koguda kokku 10 kivi vmt) ja juba ongi igavuse asemel aeg sisutatud!

Allikas: diply.com

Jäta kommetaar kui sul on ka enda vanaemalt kuuldud või ise leiutatud nõks/nipp pereelu lihtsustamiseks.