Mõni loetletud punktidest võib mõnele lugejale liig olla, näiteks viide, et keegi võiks oma partneri arvutis või telefonis sobrada. Aga keegi ei ütlegi, et seda peaks tegema või et selline tegevus on tervislik. Lihtsalt täieliku nimekirja huvides…

1 Sa ei pea talt aina küsima või omaette juurdlema, et kus ta käib ja kellega kohtub, kui kodust väljub. Ta räägib sellest niigi — ja tõenäoliselt enne, kui tunned vajadust küsida.

2 Kui vastassoo esindaja talle helistab, siis helistaja isik on sulle tuttav, sest partner on teda maininud või nendevahelist tutvust pikemalt kirjeldanud. „Vastassoo” asemel võib mõelda muidugi ükstapuha kumba sugu, mis partnerile seksuaalses mõttes atraktiivne on.

3 Kui sa tahaksid tema telefonis ringi vaadata, siis see oleks võimalik. Sest see pole parooliga kaitstud (või on parool sulle teada) ja ta jätab selle alati vabalt lohakile, kui näiteks duši all käib. Talle ei ole tähtis seda peita, sest tal pole midagi varjata. Kehtib ka arvuti, arvutikonto ja muu sellise kohta.

4 Sa tead isegi tema Facebooki parooli või sul on sellele kontole soovi korral ligipääs.

5 Ta ei flirdi sinu nähes teistega või ei ilmuta suurt huvi kellegi atraktiivse suhtes. Välja arvatud muidugi, kui teie suhe on nii-öelda avatud.

6 Sa pole teda valetamas või imelikult ähmaselt rääkimas tabanud. Sul ei tule pähegi ta sõnades kahelda, sest ta pole selleks kunagi põhjust andnud.

7 Kui ta käitub ebameeldivalt, siis julged talle seda öelda ja — mis veel tähtsam — ta püüab olukorda ruttu muuta. Kui kohe ei saa või taha muuta, siis saate sellest vähemalt vabalt rääkida ja kompromisse kaaluda.

8 Ta ei tee isegi kõige metsikumas peoolukorras või alkoholi tarbides midagi sinu jaoks nii ebameeldivat, et oleks põhjust seda hiljem kahetseda.

9 Nii palju kui sina tead, on ka tema pereliikmed ja/või parimad sõbrad oma kaaslastele truud. Sarnane tõmbab sarnast.

10 Kui teie suhtes tekib pingeid, ei kao ta kohe oma sõpradega pidutsema või üldse pikaks ajaks eemale, ega hakka oma ekside või muidu atraktiivsete inimestega aktiivselt suhtlema.

11 Ükski tema eks ei ilmu ootamatult välja, et tihti või palju suhelda. Teine asi on muidugi see, kui eks on kogu aeg „radaril” olnud, näiteks on neil ühine laps või muu siduv kohustus.

12 Te klapite voodis. Mõlemad on valmis uusi asju proovima, eriti, kui teine soovib, ja mõlema jaoks on tähtis, et teine rahulduse saaks.

13 Ta ei võrdle sind teiste meeste/naistega. Ka mitte heas mõttes — muidu võiks tekkida küsimus, et miks tal on üldse vaja kogu aeg võrrelda.

14 Ta saab endaga piisavalt hästi läbi, et ei vaja pidevalt teiste meeste/naiste imetlust enesehinnangu tõstmiseks.

15 Ta käitub sinuga kogu aeg üsna samamoodi, heas mõttes. Ta ei lõpeta näiteks järsku „ma armastan sind” ütlemast, ei muutu sinu tuttavate suhtes korraga ülikahtlustavaks, ei muutu paugupealt su vastu ülimalt hoolitsevaks, kui enne polnud jne.

16 Ta räägib sinust ja temast viisil, mis viitab, et näeb teil tulevikku. Näiteks: „paari aasta pärast võiks vahelduseks maale keset metsa kolida!” või kasvõi „lähme järgmisel aastal Tai-reisile”.

17 Ta pole enda sõnul oma varasemaid partnereid peitnud ja lähem uurimine (tema suhetest rääkimine) ei tekita kahtlast tunnet, et miski jutus ei klapi.

18 Sa ei suru end talle peale. Ta on valmis koos aega veetma ja oma tundeid välja näitama. Ta ütleb ise, et armastab sind ja ei teeks sulle meelega haiget — ja ta ütleb seda viisil, mida on kerge uskuda.

19 Inimene, kellelt sa tavaliselt suhete osas nõu küsid, tunnistab, et see inimene jätab talle usaldusväärse mulje.

20 Ta ei süüdista sind kunagi petmises, kellegi teise vaatamises vms. Ta usaldab sind kõhklemata, sest on ise ka aus.

21 Kui sa vaataksid tema internetiotsingute ja veebisaitide ajalugu, siis sa ei leiaks sealt midagi kahtlast — midagi sellist, mida ta pole juba ise enda kohta maininud.

22 Ta tundub usaldusväärne — nii loogiliselt võttes kui ka puhtalt kõhutunde põhjal.

Teadlaste poolt välja toodud õnneliku abielu seitse komponenti leiad SIIT!

Loe rohkem põnevaid lugusid: suhted.ee