Mida õnnelikud paarid teistmoodi teevad ning miks sa neilt õppima peaksid?

1. Nad pole väiklased.

Kui keegi neile haiget teeb, ei püüa nad samaga vastata. Nad ei otsi kättemaksu ega arva, et peavad n-ö tagasi tegema. Pisukest kättemaksu väheses koguses võib taluda keskkoolis, sest selles eas pole inimesed veel piisavalt küpsed. Kuid täiskasvanute maailmas on selline käitumine vastuvõetamatu. Samas — keegi meist pole täiuslik ning arenemisruumi on kõigil, alati.

Õnnelikus suhtes olevad inimesed tunnistavad oma vigu, selle asemel, et kogu aeg ja alati mõne probleemi kerkides partnerit süüdistada. Ja kui õnnelikud paarid tülitsevad, suudavad nad leida mooduse, kuidas tüli lahendada, üksteisele andestada ja koos edasi liikuda.

2. Nad ei lähe pidevalt lahku.

Pidev kokku-lahku kolimine on rumal. Eriti kui sa teed seda juba kuueteistkümnendat korda. Kuidas saab üks suhe toimida, kui kogu aeg üksteisest lahku minna tahetakse? Mis on taas kokku kolimise mõte, kui nädala pärast taas lahku minnakse? Õnnelikus suhtes olevad inimesed pisiasjade pärast lahutama ei hakka. Nad väärtustavad teineteist ning teevad kõik selleks, et koos püsida.

3. Nad teavad, et pelgalt armastusest ei piisa.

Loomulikult on armastus suurepärane. Kuid lausest „ma armastan sind“ ei piisa, kui seda ei toeta tegevus. Selleks, et asi toimiks, peavad mõlemad partnerid olema ka isetud. Õnnelikud paarid näitavad oma armastust sageli ja mitmel moel, kiites üksteist teistele, kirjutades armastuskirju ja nuttes teineteise õla najal. Nad ei hülga partnerit, kui too neid raskel hetkel vajab.

4. Nad hindavad seda, mis neil on.

Õnnelikud paarid ei keskendu asjadele, mida kaasal pole või mida ta ei tee. Nad ei võrdle oma suhet teistega, küsides, miks tema nii ei tee nagu too. See ei tähenda aga sugugi, et nad üksteisele kunagi närvidele ei käi. Käivad küll. Kuid õnnelikud paarid naudivad üldjoontes oma suhet igapäevaselt ja on rahul inimesega, kelle nad välja on valinud. Neil pole vaja ja nad ei tahagi olla koos kellegi teisega, isegi rasketel aegadel mitte.

5. Nad austavad teineteist.

Austus tähendab sügavat imetlust, nii võimete, isikuomaduste kui saavutuste osas. See on suhtes kõige olulisem asi. Igaüks väärib austust ning ilma selleta on suhe määratud läbikukkumisele. Õnnelikus suhtes ei kohta füüsilist ega verbaalset vägivalda, üks osapool ei kontrolli teist. Suhe toimib vastastikuses mõistmises.

6. Nad kasvavad koos.

Õnnelikud paarid arenevad koos, täiendavad teineteist ning jagavad kõike. Nad hoolivad mõlema partneri tulevikust ning teevad kõik selleks, et teineteist toetada. Nad hoiavad üksteist rajal ega lase teisel asju pooleli jätta. Nad on meeskond, kes töötab koos, mitte üksteise vastu.

Tõeline õnn algab aga sinu seest. Ei saa luua õnnelikku suhet, kui sa ise õnnelik pole. Kui sa ei tea, kuidas ennast armastada, kuidas peaksid siis oskama teist inimest armastada?

Allikas: huffingtonpost.com