Seks
Teame-teame, on aasta 2018 ja mingid puritaanlikud põhimõtted ja venitamistaktikad on ammu ajast-arust. Küll aga tuleb mõista, et ruttu seksini jõudmine ja seksiga kiirustamine on eri asjad, millest viimast ei soovita.

Ainult teie ise teate, mis peab suhtes toimuma ja paika loksuma, et seks tunduks saabuvat õigel ajal. Mõni tahab abieluni oodata, mõni eelnevalt juba armuda või armastada, mõnele piisab isegi füüsilisest ligitõmbest küll.

Samuti loevad siin pisiasjad, kui sa ei taha näiteks esimest korda joogise või savuse peaga. Või siis mõni tahab äkki jalakarvu raseerida, enne kui spontaanse kirehetkega kaasa minna.

Vajalikud detailid peavad lihtsalt paigas olema, mis need täpselt on, seda tead sina ise paremini. Esimesel korral ära vähemaga lepi kui 100% sobiv olukord. Sest esimene kord häälestab natuke ka järgnevateks kordadeks. Ja ikka tahaks ju teie esimest korda meenutada toredana.

“Ma armastan sind”
Need kolm väikest sõna tulevad suhtes väga erineval ajal, mõni ei julgegi või tahagi seda kunagi välja öelda. Esimene kord öelda on paljude jaoks stressitekitav, sest ei tea ju, kuidas partner reageerib ja kas tema tahab sama vastu öelda.

Kui on juba öeldud, siis tuleks seda korrata nii tihti kui võimalik nii eheda tundega kui võimalik. Sest milleks me üldse elame, kui elus pole võimalikult palju armastust? Ja kui nüüd keegi küsib, et milles armastus peaks väljenduma, siis on vastus selge ja lühike: ole tema jaoks olemas ning kinnita oma hoolimist tegudega.

AmoreMi usub, et paljud inimesed mõtlevad armastuse osas üle ja omistavad sellele asju, mida üldse ei peaks. Armastus on sügav tänutunne teise inimese suhtes — et ta on sinuga ja et ta on üldse olemas. Kui see tunne on olemas, siis viibid õigel rajal.

Suhte avalik tunnistamine
Tead küll, nimetad teda selgelt oma kaaslaseks, nii et teised kuulevad või näevad. See tundub pisike asi — suhtestaatuse kuulutamine -, aga sisaldab halval juhul sama palju stressi kui oma armastuse väljaütlemine. Kuidas ta reageerib? Kas ta ikka tahab sama?

See pole tegelikult imelik, kui inimene tahab eri põhjustel oma valikud avatuna hoida, mitte kohe ülepeakaela suhtesse tormata. Seega nõuab suhte avalik tunnistamine partneri suhtes teatud diskreetsust ja delikaatsust.

Tema tutvustamine perele või sõpradele
Kui partner tõesti nii palju meeldib, et tahaks end temaga koos näidata ja koos asju teha, on üks loogiline samm tutvustada teda oma perele ja sõpradele (üldse sotsiaalsele ringile). Paraku pole päris suhte alguses kõik veel selgeks räägitud ja mõndagi võib veel muutuda, seega tasub veidi oodata, enne kui avalikult suhet näitama hakkate.

Mõtled, mida su sõbrad või pere tundma peavad, kui sa näiteks iga nädal või kuu neile uue isiku silme ette tooksid ja kuulutaksid: tema on see üks. Hoidke teda nagu mind hoiate! Neile muutuks see väsitavaks, sinust jätaks aga veidralt ebastabiilse mulje.

Kokkukolimine
Kokkukolimine toimub ideaalis loomulikult ja märkamatult. Hakkate koos õhtuid veetma; kui see mõlemale meeldib, siis varsti juba nädalavahetusi; peagi käite koos toidupoes, arutate rahaasju, toote üksteise juurde riideid ja vajalikke asju — umbes nii.

Siiski tuleb kokkukolimise soov mingil hetkel välja öelda, sest pidevalt ninapidi koos olemine võib küll mõnus olla, aga kindel plaan leivad ühte kappi panna tekitab äkilise psühholoogilise surve -asi läheb ametlikult tõsiseks. Kui üks tahab seda rohkem kui teine, võib teine üldse ehmuda ja eemale tõmbuda.

Ei maksa ka unustada, et kokku kolides pole kummalgi enam päris oma ruumi, kuhu vajadusel tõmbuda. Lihtsalt eraldi toas viibimine pole sama. Kas te olete mõlemad selliseks “ohverduseks” valmis? Kas on mingeid asju, mida kumbki armastab, aga enam teha ei saa, kui armsamaga pinda jagab?

Arutate eluplaane
Millisena näed oma elu näiteks viie aasta pärast? Aga tema? Sellised arutlused on tõsise suhte puhul varem või hiljem tulekul, nii et plaanide suhtes tasub nii enda kui ka kaaslase suhtes väga aus olla. Ka see on täiesti okei, kui tunnistad ausalt, et ei tea täpselt, mida tahad, ega tunne, et oled veel valmis näiteks lapsi saama. Hullem on pingete vältimise lootuses asju maha salata või partneri plaane heaks kiita, mis tegelikult ei meeldigi.

Kiirustada aga eluplaanide kirjeldamisega ei maksa. Kui sa juba esimesel kohtingul või ühiselt veedetud ööl välja paiskad, et ei taha kunagi lapsi või lihtsalt pead 32-aastaselt abielus olema, siis toob see suhtesse varakult ebavajalikke pingeid. Veendu esmalt, et teie klapp on hea ja see säilib ka veidi pikema aja jooksul — alles siis on mõistlik tulevikuplaanidest rääkida.

Kuidas aga näevad lapsed seda, kui ema või isa uue elukaaslase leiab, vaata SIIT!

Suhete teemal võid rohkem lugeda, kui vaatad suhted.ee