Ajalooliselt hakati põhja suunda propageerima (õpetuses, kuidas elada) ristiusu Eestimaale jõudmise ajal, mil allutatud rahvaste ohjes hoidmine oli eriti aktuaalne. Inimene, kes magab peaga põhja, on rahulikum, seega sõnakuulelikum, isegi laisem. Viimast heideti küll eestlastele hiljem ette. Sellest perioodist säilinud teadmine magada peaga põhja on säilinud tänaseni.

Feng shui meister dr Hsu rõhutas: „Eri eluetappidel vajab inimene erinevat energiat. Vajadus võib muutuda isegi ühe aasta jooksul. Seetõttu on hea, kui me aegajalt viibime oma tavapärasest magamiskohast eemal ja kogeme uut energiat. Ka väga hea magamiskoht võib liigse üledoseerimise puhul muutuda meie jaoks negatiivseks.” Seega ei võimaldanud nõukogude ajast tuttav elustiil — talveperiood linnakorteris ja suveperiood linna taga suvilas — meil rutiini langeda. Ka dr Hsu soovitas abielupaaridel enam ringi reisida, matkata ja kogeda uut energiat — see aktiviseerib ka nende suhet. Niisiis vaatame erinevaid ilmakaari ja missugust energeetikat nad endas sisaldavad.

Foto: Shutterstock

Põhja suund sobib neile, kes kannatavad unetuse all, kuid üldiselt on tegemist liiga rahuliku suunaga. See suund sobib eelkõige vanadele inimestele, sest tugevdab rahu ja vaikuse tunnet.

Pea kirdesse magamise suund on hea une saavutamiseks ebastabiilne. See suund on seotud motivatsiooniga. Kuid samas võib see tekitada ärritust ja õudusunenägusid. Seega ei ole soovitatav pidevalt magada peaga kirdesse.

Pea suund itta on ideaalne noorte inimeste jaoks. Tekib tunne, et kõik on veel ees. Homme on uus päev, mis toob uut ja põnevat. Siia kuulub ka kõrgendatud tööaktiivsus — nii et vajalik suund oma teed alustavale noorele inimesele või noore firma juhile.

NB! See suund on hea lastele õppimiseks.

Pea suund kagusse aitab tõsta ühiskondlikku ja loomingulis aktiivsust.

Seevastu lõuna suunda tuleb suhtuda teatava ettevaatusega, sest lõuna on energia kõrgpunkt. Üldjuhul ei soosi lõuna energia sügavat und. Võib tuua esile vaidlusi ja ohtu eemalduda perest. Sellist varianti tasub kasutada aga lühiajaliselt, näiteks voodielu aktiviseerimiseks.

Pea suund edelasse annab soodsa une, mis loob küll häid suhteid, kuid võib muuta inimese ettevaatlikuks.

Pea asend läände soodustab head und, samuti sissetulekute suurenemist ning romantiliste tunnete tugevnemist. Kuid need tunded võivad inimese laisaks teha ja vähendada motivatsiooni. Sellepärast sobib peaga läände magamine pigem neile, kes on oma karjääri juba üles töötanud.

Pea suund loodesse on seotud liidri staatusega ja vastutustundega ning soodustab head pikka und. Selline suund on hea neile, kes omavad elukogemusi ja elutarkusi.

Katkend Siret Seederi teosest “Eesti oma Feng Shui”.
Allikas: naistekas.ee