Korraldaja Kati Ruubeli sõnul on Rõõmsate Laste Festival kindlasti üks erilisemaid peredele suunatud üritusi Eestis: „Peame oma festivali puhul kõige olulisemaks nelja põhiväärtust: kodumaisus, arendavad ja silmaringi avardavad tegevused, tervislik eluviis ning perede koostegemine. Festivali sissepääs ja suurem osa töötube ja atraktsioone on peredele tasuta ning suur roheline rannapark pakub nii festivalimelu kui ka vaikset omaette olemise võimalust pargipuude vilus,“ kirjeldas Kati Rõõmsate Laste Festivali erilisust.
Ürituse territoorium jagunes erinevate alade vahel, tegevusi leidus nii erinevas vanuses kui ka erinevate huvidega pereliikmetele. Tasuta said külalised nautida Karl-Erik Taukari ja Daniel Levi bändi kontserte, tsirkusestuudio Folie kava ja mitmeid teisi esinejaid.
Lisaks muusikalisele kavale oli festivalil suurim kodumaiste peretoodete ala. „Ühelgi teisel üritusel ei ole nii suurt valikut Eesti lastedisaini. Lisaks oli sel aastal võimalik soetada ka festivali omatooteid – vahvaid värvilisi bomber-jakke, seljakotte, tätoveeringuid ja Rõõmsate Laste Festivali jäätist.“
Töötubasid ja tegevusi, kus sai käsi külge lüüa, jätkus üle kogu festivali. „Erilisematest võiks välja tuua Eesti eesistumise õhtusöökide peakoka Peeter Piheli kokkamise töötoa lastele või näiteks Rakett69, mis kutsus lapsi teadusülesannet lahendama,“ rääkis Ruubel.
Uuendusena oli sel aastal rohkem huvitavaid jututubasid nii lastele kui ka täiskasvanutele. „Näiteks lastele tuli laulmisest ja muusikalidest rääkima tuntud laulja Hanna-Liina Võsa. Lastemoe fotograaf Katrina Tang näitas, kuidas teha kvaliteetset pilti või videot sotsiaalmeediasse ning beebipesas sai kõige väiksematega juhendaja järgi võimelda.“
„Pere ja Laps portaali telgis arutleti koos psühholoogi ja noorte vanemate karjäärinõustajaga, kuidas oma lapse ellu rohkem rõõmu tuua ning kuulata sai ka Unekooli loenguid. Beebipesas oli nii värsketel kui ka tulevastel lapsevanematel võimalik osa saada Pärnu Haigla Perekooli loengutest ja Väiksed Sammud vestlusringidest,“ loetles korraldaja.
Lisaks oli olemas ka eelmisel aastal väga populaarseks osutunud spordi- ja liikumise ala, kus sai erinevaid spordialasid katsetada. „Sel aastal on meil eriti hea meel, et teiste hulgas osales ka Eesti slackline’i staar Jaan Roose, kes tuli meie festivalile otse Dubaist,“ rõõmustas Ruubel.
Taas tutvustatati erinevaid kohalikke perepuhkuse sihtkohti ning kõige pisemad said rahus ja vaikuses toimetada beebipesas. „Sel aastal oli festivalil veelgi rohkem tervislikku toitu, mida pargipuude vilus piknikulauale panna,“ avaldas korraldaja.

2016. aasta suvel Pärnu Rannapargis esmakordselt toimunud Rõõmsate Laste Festivali korraldajateks on grupp aktiivseid Pärnu emasid, kellele annavad korraldamiseks juhiseid loomulikult nende lapsed.
Rõõmsate Laste Festival 2017 sai teoks tänu headele toetajatele: Pärnu linn , Pärnu Keskus, Seesam kindlustus, Volvo Trucks Estonia, AS Triger, Katrina Tang Photography, Film Purgis.