2. “Nüüd kõlad küll täpselt nagu su ema!”
Kui te vaidlete, siis jääge ikka vaidlusaluse teema piiridesse ja ärage hakake mängu tooma varasemaid probleeme, veel vähem kellegi suglasi. Kohe, kui mainid tema ema, on lootus vaidlus konstruktiivselt lahendada, pühitud.

3. “Sina muidugi arvad, et oled parem kui kõik teised!”
Ära arva, et sa tead, mida tema arvab või mõtleb, veel vähem tasub talle seda sellisel moel välja öelda. Niisugused väljaütlemised on sisult agressiivsed ja ei vii kuidagi suhet paremuse suunas.

4. “Kas paistab, et ma olen juurde võtnud?”
Kaaluküsimused on kui suhtegranaadid. Mida sellise küsimusega mõtled, on enamvähem midagi sellist: “Jah, ma tean, et ma olen juurde võtnud ja ma olen selle pärast päris õnnetu ja mul on vaja, et sa ütleksid, et ma olen väga ilus ja tegelikult on kõik hästi, samas me ju mõlemad teame, et võiksin pisut alla võtta."

5. “Kas paistab, et sina oled mõned kilod juurde võtnud?”
Et, sa ei peaks tegelikult seda ütlema. Mittekonstruktiivne kriitika ei anna positiivseid tulemusi, see teeb haiget ja toob kaasa solvumisi. Parner saab ju sõnumi, et tema väärtus sõltub sellest, kuidas ta välja näeb.

6. “Sa pole just suurem asi lapsevanem (armastaja, küpsetaja...).”
Tõesti? Miks sa ta siis üldse valisid, kui ta sinu jaoks suurepärane pole? See küsimus peaks pärast sellist lauset kohe tema pähe tekkima ja ka palju pahandust tekitama ning sinu pähe peaks see küsimus juba enne selle lause ütlemist kerkima ning sellga ka sinupoolse solvangu juba eos ära hoidma. Miks sa peaksid teda ja teie suhet niimoodi hävitama? Sina võibolla elasid midagi sellist öeldes oma hetkeviha või pettumust välja, kuid arvetsa, et temal ei lähe see lause kunagi meelest ja teie suhtes on üks mõra juures.

7. “Oh, mulle käib täiega närvidele, et sa seda teed!” (Öeldud sõprade või perekonna ees.)
Oma kaaslase teiste ees mahategemine on ülisuur viga! Midagi sellist öeldes võtad positsiooni, kus kogud teised enda ümber, olemaks üheskoos sinu partneri vastu ja kas saab hullemat alandust olla? Teievahelisesse usaldusse on sellise teoga suur lõhe tekkinud.

8. “Sa ei peaks nii tundma.”
Me ei saa teisele inimesele tema tundeid ette kirjutada. Punkt.

9. “Ära jää mind ootama.”
Iseenesest süütu märkus, mida tehakse, kui üks läheb varem voodisse. Kuid tegelikult on see, kui ei minda koos kodus olles ka koos magama, suhtele ohuks. Uinumiseelne teineteisele kaissu pugemine ning läheduse ja hoolimise tunne on väga olulised.