2. Stressitase tõuseb
Seks on looduslik antidepressant. Kes iganes on seksiga ühele poole saanud, teab, et pole midagi lõdvestavamat. Kuid regulaarne seks aitab sul olla lõdvestunum kogu päeva vältel.

3. Erutunud seisundisse jõudmine muutub raskemaks
Tundub ehk uskumatu, aga nii on — paljudel inimestel, kellel puudub regulaarne seksielu, on erutumine raskendatud. Mehed võivad kogeda erektsiooniprobleeme ja naistel on orgasimini tunduvalt raskem jõuda. Regulaarne seks on võti hea toonuse saamiseks.

4. Unenäod muutuvad
Osad inimesed on kogenud seda, et unenäod muutuvad imelikeks, kui seksielu kannatamas on.

5. Seksi vastu huvi kadumine
Kui su keha tabab, et sa oled pikalt kuivale jäänud, väheneb ka erinevate hormoonide tootmine, mis meid tavaliselt tegudele ajaks. Mida kauem ilma olla, seda vähem huvi selle vastu on.

6. Partnerid kaugenevad üksteisest
Kui partnerid magavad kumbki oma teki all ja kui kaob ära see intiimne lähedus, mis seksiga kaasneb, siis kannatab selle all ka suhe ise. Selle tagajärjel hakatakse end suhtes ebakindlalt tundma ja kuna iha väljendamine on kadunud, siis tihti on see hetk, millest suhte lagunemine hoo sisse saab.

7. Enesehinnang väheneb
Pole üllatav, et kui inimene ei tunne, et teda regulaarselt ihaldatakse, siis ta enesehinnang kannatab. Ka kroonilise kurbustunde ja depressiooni algeid seostatakse tihti intiimelu puudumisega. Uuringud on kinnitanud, et regulaarne seks loob kehas õnnehormoone ja on hea tööriist depressiooniga võitlemiseks. On öeldud, et sageli on seks parim antidepressant. Omaette küsimus on, kas depressioonis inimene seksist huvitatud on.

8. Vähi saamise oht kasvab
Pikk seksielust eemal olemine kasvatab meeste vähiriski.

Allikad: thehealthawareness.com, homme.ee