Selgus, et see, kui palju isa lapsega tegeleb ja tema vastu armastust näitab, mängib lapse arengus tähtsat rolli. Erin Pougnet Concordia ülikooli psühholoogia osakonnast väidab, et armastavate isade lapsed on sotsiaalselt küpsemad: nad tulevad erinevate olukordadega paremini toime. Lisaks on nad nutikamad ja käituvad paremini.

Millised omadused võiks aga ühel heal isal olla? Eeskujulik isa austab ema, ta teeb nalja ja lahendab pingelisi olukordi. Hea isa jaoks on olulised perekondlikud tegevused ja talle meeldib lastega tegeleda. Ta rabab palju tööd, et pakkuda oma perele parimat. Aga kõige tähtsam elutöö on hea isa jaoks oma perekonna eest hoolitsemine.

Suurepärane isa veedab lastega palju aega nii, et keegi ei tunne end kõrvalejäetuna. Samas arvab Jamie Ladge Northeastern'i ülikoolist, et kuna head isad on koduste asjadega väga kursis ja panustavad laste arengusse, siis ei tunne nad ka ennast, erinevalt nendest isadest, kes lasevad emadel kõige lastega seonduva eest avstutada, kõrvalejäetuna. Seetõttu on nad paremas tujus ja saavutavad ka töö juures paremaid tulemusi, sest nende elus on vähem stressi.

Hea isa teab ka seda, millal on vaja ennast kehtestada. Teisisõnu, kui marakratid lähevad kõvasti üle piiri, tuleb neile hea käitumise ja tava reegleid meelde tuletada. Seevastu on hea isa aga empaatiline ja kuulab alati laste probleeme, pakkudes neile igakülgset tuge ja olles seejuures toetav.

Hea isa muudab palju. Ta teeb oma laste elu heaks, aga mitte asjade ja paksu rahakotiga, vaid eelkõige sellega, et ta on olemas, kuulab, on toeks, tegeleb ja temale võib alati loota. Hea isa ei oota, et ta midagi vastu saaks, sest talle pakub suurt rõõmu juba see, et tema pere on õnnelik.

Allikas: www.inc.com