Mees: "Ma sooviksin, et naine kasvõi mõnikord tervitaks mind rõõmsalt, kui ma koju tulen, selle asemel, et asuda mulle kohe ette lugema asju, mida ma sekundi pealt tegema peaksin ja mida ma oleks pidanud juba eile tegema. Ma saan aru, et tal on olnud raske päev majapidamise ja lastega, kuid ka minul oli raske päev tööl ja seejärel ebamugav kojusõit rahvast täis ühistranspordis. Ma võiks ju saada kasvõi 10 minutit puhata, enne kui see laviin mulle selga lendab!"

Tavaline igaõhtune monoloog, mis mehe peas käib. Enamasti ei ütle mees aga naisele midagi, et mitte tormi üles keerutada. Naine omakorda arvab, et meest naise mured ja raske elu ei huvita. Parim viis vastastikkust igaõhtust pettumust vältida oleks esmalt taaskohtumise üle rõõmustada, veidi puhata, koos süüa ja alles siis arutada asju, mida teha vaja.

Koos lõbutsemine on minevikku jäänud

Mees: "Kui me veel kohtingutel käisime, siis oligi kõik vaid üks suur lõbu ja üksteise seltskonna nautimine. Miks ei võiks me seda aeg-ajalt ka nüüd teha? Jah, ma mõistan, et ma võiksin ise kõik romantikaplaanid ära teha ja siis naise välja kutsuda, sest tema on oma igapäevaasjadest lihtsalt nii väsinud, et selle peale, kuidas ühiselt ega veeta, üldse mõelda. Kuid tahaksin, et soov ühiseks romantikaks tuleks siiski mõlemalt poolt."

Hea uudis on see, et kui te olete omadega selles punktis, kus igatsete ühist ajaveetmist, siis olete juba ka ühel lainel ja suhtesse värskuse toomine pole sugugi nii raske. Tegelikult pole see eriti tähtis, kumb seekord plaane teeb, vaid tähtis on siiski see, et te mõlemad naudite ühiselt ettevõetud asju. Kui aga üks pool soovib romantikat ja midagi ei ütle, teine pool aga mõistatab, mis sellel esimesel viga on, siis tuleks mõlemal aru saada, et just avameelne rääkimine oma soovidest on võti õnnelikuma suhte juurde.

Te räägite omavahel ainult lastest ja logistikast

Mees: "See on kindlasti minu süü ka, et meie vestlused on nii argiseks ja lastekeskseks läinud. Ma tõesti ei tea, kust otsast hakata elust ja asjadest oma naisega rääkima, kui naisepoolne draama selle üle, kuidas lapsed üht või teist teevad, kuidas nad oma sõpradega läbi saavad või mida neile tarvis osta, on lihtsalt üks lõputu jutuvada. Ma tahaksin millestki muust ka rääkida."

Mees tunneb, et kui talle midagi räägid, siis eeldad, et ootad tema poolt probleemi lahendamist. Samas, naine tahab lihtsalt emotsioone jagada ja ta ei oota sugugi, et mees tormaks laste konflikti, mis tekkinud seoses koolinäidendi ettevalmistamisega, lahendama. Mees tunneb nüüd omakorda, et ta pole oluline ja et ta tahaks lõpuks ka täiskasvanud inimeste teemasid arutada. Suhte jaoks oleks hea, kui võtaksite kahekesi olles üles teemasid, mis pole kuidagi seotud teie majapidamisega.

Te ei räägi sellest, mida te tegelikult suhtelt ja teineteiselt ootate

Mees: "Ma arvasin, et olen väga hea mees, kui lasen naisel kogu koduse elu üle ise otsustada. Tema pani paika, mida ja millal me sööme, kuidas kodu sisustame ja kõik muu ka. Nüüd siis selgus, et naine polnud sellise otsustamisõigsue ja isetegemise üle sugugi õnnelik. Ja see teeb minu nõnnetusk, et ma varem ei teadnud."

Muidugi, sest naine tundis, et meest lihtsalt ei huvita. Või et mees on laisk. Paarid loodavad tihtipeale, et teine mõistab ka sõnadeta. Või siis oskab ühest ohkest või kõrvalpilgust kõike välja lugeda. Sellises olukorras tuleks naisel õppida delegeerima ja suruda alla oma vajadus kõike kontrollida. Mis vahet on sellel, et mees paneb nõusid masinasse teistmoodi, kui tulemuseks on ikka puhtad taldrikud.

Teie vahel pole enam intiimsust

Mees: "Ma hoolin oma naisest väga, kuid mind teeb õnnetuks, et meie vahel pole mingisugust intiimsust juba viis aastat. Naise meelest pole seksivaba suhe, kui koos on oldud juba üksjagu aega, mingi probleem. Ta ei ole seksist huvitatud ja kui tal pole soovi, ei hakka ma ju ennast ka peale suruma.Tema on rahul oma igapäevaeluga, kuid mina tunnen end kõrvalejäetuna."

On üks asi, mis vajab siin meeldetuletamist. Kui suhtest puudub seks, siis see on sümptom, mitte probleem. Kui üks partneritest otsustab sekselust loobuda, siis probleem on sellisel juhul kusagil mujal, kui voodis. Rääkige teineteisega avameelselt, mis võiks olla suhtes teistmoodi, et teil oleks taas võimalik õnnelik olla ja intiimsust nautida. Mehed igatsevad puudutusi, seksi ja romantikat palju rohkem, kui naised arvavad. Intiimsus on meeste jaoks oluline märk naisepoolsest armastusest.

Allikas: womansday.com