Klassikaline köök

Traditsiooniline ja elegantne, reserveeritud ja maitsekas, kuid mitte iial igav! Sinu süda kuulub maitsvale ja armastusega valmistatud toidule, mis on valmistatud traditsioone silmas pidades ja sadu kordi läbi katsetatud.

Klassikaline köök on nagu klassikaline auto — see ei lähe iial moest. Kuid erinevalt klassikalisest autost ei tohiks „osana kogemusest“ selle juurde kuuluda juhuslikud mehhaanilised kiiksud ja rikked. Köök peab kogu aeg töökorras ja toimiv olema.

Tänapäevast klassikalist kööki iseloomustab kombinatsioon puidust, traditsioonilistest värvidest ja usaldusväärsetest kaasaegsetest köögiseadmetest, mis toimivad ideaalses harmoonias sinu metoodilise stiiliga. Sa oled köögis toimetades efektiivne ja korralik — sa ei ole kokk, kes endast segaduse maha jätaks.

Klassikalistes värvitoonides pliit või traditsiooniline puuküttepliit annab su küpsetamisparadiisile viimase lihvi, see on kui kirss tordil! Iga pagar tunneks su köögis toimetades uhkust!

Keskendunud, intensiivse ja loomingulise toiduvalmistajana oled sa kokk, kellel on kõik alati põhjalikult läbi mõeldud. Sinu meeltes mõlgub visioon ideaalsest õhtusöömaajast, mida peetakse ruumis, millest külalised veel kaua juttu teha tahavad.

Sellises köögis on põhirõhk funktsionaalsel disainil, kõik on viimseni korrastatud ja mugavalt käeulatuses. Samas ei ole su köök mingil juhul vaid range töökeskkond — sa lihtsalt tead täpselt, mida tahad ja kuidas midagi kasutada plaanid.

Arhitektuurne köögistiil on üsna lähedane minimalismile, pakkudes maksimaalset kasutusmugavust ja silmailu ning lubades materjalidel ja disainil ise endi eest rääkida. Naturaalne viimistlus, kahe energiaallikaga köögiseadmed ning avatud ruum annavad kena ja rafineeritud lõpptulemuse — just sellise, nagu sina isegi.

Energiline, katsetusvalmis ja viimaseid trende järgiv — modernne köök tähendab kõike seda, mis on hetkel moes. Sa ei ole inimene, kes jääks pikalt minevikku meenutama, kuid oskad sellest siiski šnitti võtta.

Sinu köök on sinu laboratoorium. Sa pole kokk, sa oled teadlane. Köök on sinu jaoks katsetamise ja uute lähenemiste leidmise mänguväli, sa nopid ilunippe möödunud aegadest ning kannad need üle 21. sajandisse.
Gaasipõletitega varustatult, nii nagu iga korralik labor, kihutab su köök oma mitmete erinevate ahjude (kõigi nende keerukate Michelini tärni roogade valmistamiseks), eksootiliste materjalide ning nutikate seadmetega otse tulevikku. Seda muidugi sinu kindlakäelisel juhtimisel.

Sinu köök on sinu universum ja sinu maitselooming on sama põnev kui sina ise, ning kannab endas samasugust ettearvamatut võlu.

Inimese jaoks, kes on sedavõrd rahulik ja pingevaba nagu sina seda oled, on moodsad vidinad nagu Wi-Fi ühendusega külmkapp või häälkäsklustega juhitav mikrolaineahi lihtsalt tüütud ning pole kõike nendega kaasnevat tülinat väärt. Mitte et sa oleksid minevikku takerdunud, ei, seda mitte, lihtsalt su mõtetesse mahub vaid kõige olulisem — maagiline, imetabane toit.

Sinu köök on ülim mugavustsoon. See peab olema hubane, kutsuv ja tuubil täis kõige maitsvamaid maiuspalasid, mida sa üldse ette kujutada oskad. Su köögis on rikkalikult panipaiku, kõikvõimalike kappe ja sahtleid ning see tähendab, et sa oled piisavalt hästi varustatud ka neil õhtutel, kui poodi minek isegi mitte kõne alla ei tule.

Kui su kööki siseneb külaline, oled sa hetkega relvastatud värske kannutäie tee ja küpsistega, valmis köögilaua äärde maha istuma ning naerma ja lobisema, olles seejuures siiski piisavalt lähedal, et uuesti kannu täita või taldrikule suupisteid lisada.

Sinu mantra on „kodu, kallis kodu“ ja sinu elamine on nii armas ja hubane, kui üks elamine seda üldse olla saab.

Selgete joontega, täpselt välja mõõdetud ning vaba igasugustest lisavidinatest — su köök peegeldab üks ühele sinu tõdedel põhinevat maailmavaadet.

Ei ainumatki nipsasja ega ebavajalikku vidinat — sinu köögis leidub koht vaid esmatarvilikule. See on ruum, mis põhineb kontrastidel, mis aga ei tähenda seda nagu oleks tegemist hingetu ja elutu pinnaga. Iga kord, kui sa sinna mõne uue idee, retspeti või peoplaaniga sisse astud, lööb su köögi süda tugevamalt tuksuma. See, mis võib mõnele ilmetuna tunduda, on sinu jaoks kui puhas lõuend ning palett on sinu käes ja sa oled valmis maalima (toiduga muidugi).

Jah, see võib olla praktiline, kuid just see aitab sul tulemusteni jõuda. Täppisteadusena kujundatud ruum on koht, kus sa endast kõige efektiivsemalt märgi maha jätta suudad. Jah, see pole igaühe maitse — kuid sa oled teistest pisut lihtsalt ees.

Nüüd aga vaata, missugused koristamisharjumused sinu asjadele hoopis kahju teevad, SIIT!

Allikas: moodnekodu.ee