Te ei saa „lihtsalt sõbrad olla", sest:

1. Sa ootad temalt alati enamat ja see takistab teistele võimalustele avatud olemast.

2. Sa poleks talle hea sõber, sest sul oleks raske teda paljudes asjades sõbrana toetada, näiteks kuulata tema murtud südame kohta või kinnitada, et jah, tal tasub selle uue silmarõõmuga kohtingule minna.

3. Sa kohtleksid teda endiselt mitte sõbra, vaid armsama kombel. Sa tõenäoliselt tühistaksid oma plaane, et temaga kokku saada, ja seaksid ta oma teiste sõprade/lähedaste ees prioriteediks. Sellised ohverdused ei tooks aga tema poolt mingeid lisapunkte, nii et sa tunneksid end kokkuvõttes õnnetu ja ärakasutatuna.

4. Sa ei tunneks, et olemasolevast piisab. Igatseksid alati rohkem kahekesi veedetud kvaliteetaega, koos asjade tegemist, sügavamaid vestlusi. Sind ei pruugiks rahuldada samas seltskonnas hängimine.

5. Sa tunneksid vastumeelsust tema väljavalituga ühises seltskonnas viibimise ees, või ei tahaks oma uut väljavalitut samasse seltskonda tuua. See ei tule ürituste planeerimisele just kasuks.

6. Halval juhul tekiks tema väljavalitul sinuga probleeme, sest ta näeks sind ohuna. Sinu peidetud soovid ja tunded ei ole teiste jaoks nii peidetud kui arvad.

7. Sa mõtleksid pidevalt üle või loeks tema käitumisest liiga palju välja. Kas ta tundus täna kuidagi flirtiv? Kas see või teine samm oli kuidagi sinust mõjutatud?

8. Teie ühistel tuttavatel oleks kergelt ebamugav, sest inimesed pole pimedad ja sinu motivatsioon oleks neile varem või hiljem arusaadav. Sellest hetkest võib osadel tekkida näiteks soov teie kahe seltskonda vältida, et mitte ootamatult draama keskele sattuda. Või nad püüaks aidata, mis võib samuti ootamatusi kaasa tuua.

9. Sa võrdleksid oma väljavalituid sisimas alati temaga. Ja see poleks aus, sest sul on temaga loomulikult rohkem ühiseid mälestusi, nalju, sõpru ja jututeemasid kui uue inimesega.

10. „Sõbratsoonis" püsimine muudab edasiliikumise üllatavalt raskeks. Mida kauem tema kõrval viibid, seda raskem võib olla näiteks kellessegi võõrasse armuda. Kui sa ei taha kinni jääda, võta vastu raske otsus edasi liikuda, isegi siis, kui temast sõbrana ilma jääd. Sest sa nagunii ei tahaks lihtsalt sõber olla.

Kui soovid rohkem suhete loomise teemal lugeda, siis vaata: Suhted.ee