Kehakeel on universaalne — kehtib pea terves maailmas ühtemoodi. Kui seda lugema õpid, ei pane mööda kuskil, ei Narvas, New Yorgis ega Borneos.

Lisaks on kehakeeles palju sellist, mida ei saa soovi korral võltsida, kuna need märgid ilmuvad tihti ilma, et inimene ise sellest teadlik oleks.

Suured pupillid
Kui inimesel midagi vaadates silmapupillid suurenevad, on see kehakeele mõttes väga oluline märk. See näitab huvi.

Pupillide suurenemine võib muidugi tähendada ka seda, et inimene viibib hämaras. Kohtingu õnnestumise seisukohast maksab seetõttu kaaslasega viibida vähevalgustatud ruumis, sest kellegi huvi märk aitab ka teises huvil esile kerkida. Ka siis, kui ta ei oska kehakeelt teadlikult lugeda.

Pupillide jälgimine on abiks ka kogenud müügiinimestele, kes on õppinud selliseid väikeseid detaile käigult lugema. Ja varasematel aegadel on naised spetsiaalsete tilkade abil ka oma pupille ajutiselt suurendanud, et meestele rohkem “silma jääda”.

Pilgu suund
Tähtis on ka see, kuidas kaks inimest üksteisele silma ja siis eemale vaatavad. See märgib, mida nad teise kohta mõtlevad ja tunnevad, isegi kui nad pole sellest ise väga teadlikud.

Kui oled kellestki võõrast huvitatud, vaata talle silma ja jälgi hoolega, kuidas ta reageerib. See võib anda vajaliku info selle kohta, kas talle tasub läheneda.

Kui naine silmside katkemise järel pilgu kasvõi natuke ülespoole pöörab, on see halb märk ja võrdne silmade pööritamisega. Kõrvale vaatamine viitab seevastu, et ta pole kindel, kas talle meeldid, ja ta soovib veel ringi vaadata. Kui ta aga alla vaatab, on see hea märk, eriti, kui ta seejuures naeratab.

Meeste puhul on süsteem erinev. Kui enesekindel isane on kasvõi natuke huvitatud, hoiab ta silmsidet, kuni teine pilgu ära pöörab. Keskmine, vähem enesekindel mees käitub rohkem nagu ülemises lõigus naiste kohta kirjeldatud.

Kehaasetus
Keha “geomeetria” on ka oluline! Huvi kellegi suhtes näitavad juba õlgade ja jalgade asetus, asugu huviobjekt inimese kõrval või kasvõi ruumi teises otsas. Ehk siis: hea märk on see, kui õlad ja/või jalad on suunatud sinu poole.

Muidugi võib juhtuda, et ruumis on veel inimesi ja osad asuvad teie kahe vahel. Seetõttu tasub tema huvi testida ringiliikumisega. Kui ta pöörab sulle vastavalt järele, võta seda hea endena.

Sellest võib mõelda kui energiakolmnurgast. Kui sa meeldid kellelegi, loob ta enda, sinu ja lähima väljapääsu vahele ebateadlikult kolmnurga — püüab energeetilises mõttes sind nagu ära peita, et keegi teine ligi ei astuks.

Kehaasetus võib olla hea vihje uurimaks, kas teine on lihtsalt sõbralik ja/või aktiivne suhtleja, või on tal huvi. Eriti, kui sina oled aktiivne ja astud ise tema juurde juttu puhuma.

Mida ta vesteldes teeb
Kui sina ja huviobjekt juba vestlete, jälgi, mida ta selle käigus teeb: milliseid liigutusi ja mida puudutab.

Millegi silitamine või pidev puudutamine võib olla huvi märk, eriti, kui inimene puudutab ennast. Naise puhul võib märk olla näiteks oma juuste näppimine või silitamine, eriti kui ta samal ajal näiteks joogiklaasi hoiab ja silub.

See ei pruugi aga piisav olla, et sellest midagi paljulubavat järeldada. Kui naine teeb seda mujale vaadates ja kehahoiakuga lähenejat blokeerides, võib see olla enda rahustamiseks, sest talle pigem ei meeldi, kui lähedale sa oled tulnud (või kauaks sinna jäänud).

Kui inimesel on teise vastu huvi, siis ta üldiselt pigem üritab silmsidet luua, mitte ei vaata kogu aeg eemale ja kõrvale. Sama asi on blokeerivate asenditega, nagu ristatud käed, eriti kui sellega kaasnevad ristatud jalad ja kühmus hoiak. Kellele meeldid, see ei blokeeri, eriti kogu aeg.

Kui soovid veel suhete kohta lugeda, siis vaata Suhted.ee