Tõstmine ja kandmine. Üks peamisi probleeme on raskuste tõstmine valesti (näiteks kummardades ette, nii et jalad on sirged; parem on tõsta raskust kõverdatud jalgadelt tõustes, et suurem koormus läheks jalgadele). Eriti oluline on jälgida seda pärast sünnitust, sest siis on vaja last, turvahälli ja muid raskusi väga palju tõsta. Oluline on kinnistada õige tehnika juba raseduse ajal. Imikueas lapse tõstmine ja kandmine mängib rolli ema-lapse läheduse tekkes. Ema peab oskama last kanda mõistlikult ja oma selga säästvalt.

Istumine ja sirutamine. Seljale on kõige koormavamad sundasendid, kus ollakse pikalt. Võimaluse korral tuleks vältida pikaajalist istumist. Kui aga istuda, siis sirge seljaga ja asendeid vahetades. Istumiseks on hea kasutada palli. Oluline on tihti selga sirutada, lülisammas välja venitada ning jälgida oma rühti eri asendites.

Võimlemine. Kasuks tuleb kõhu- ja seljalihaste tugevdamine enne rasedust, raseduse ajal (ainult sisemised kõhulihased) ja kindlasti ka pärast sünnitust. Pea nõu füsioterapeudiga!

Abivahendid. Raseduse ajal leevendavad seljavalu ka tugivööd: kõhtu toetavad bandaažid või ristluu-niudeluu piirkonda stabiliseerivad vööd.

Aitavad ka: kinesioteip, lokaalne külma- ja kuuma­aplikatsioon, kiropraktika, massaažid, akupunktuur, reiki.