1. Ära aja taga perfektsust

Mitte keegi meist ei ole perfektne. Isegi kui alguses nii tundub, siis meil kõigil on omad head ja vead. Juba alguses tuleks endale tunnistada, et sinu kaaslane ei ole vigadeta ja tal on samuti — nagu igal normaalsel inimesel — omad veidrused, millega lihtsalt tuleb leppida.

Aga on siiski viis asja, mille pärast tasub abielu algsues pisut tülitseda. Neid vaata SIIT!

2. Enne kaaslase süüdistamist mõtle, kas leiad ise probleemile lahenduse

Peamised “vead” kaaslase juures, mis inimesi häirima hakkavad ilmnevad siis, kui kolitakse kokku. Igapäevaselt koos elades nähakse üksteise harjumusi teisest küljest ja võivad ilmneda pisiasjad, mis häirivad, kuid millele esialgu ei osanud mõeldagi. Näiteks jätab kaaslane hambapastale kogu aeg korgi peale panemata ja see häirib sind — osta hambapasta, mille kork on tuubi küljes.

Mõned asjad partneri juures, mis sulle ei meeldi, on tegelikult nii tähsusetud, et enne tüli tõstmist mõtle hetkeks, kas on mõtet vaidlema hakata, sest äkki leidub probleemile lahendus, mis tüli ära hoiab.

3. Tea, millal hoida eemale

Mõnede probleemide esile kerkides jääb esialgu mulje, et on vaid kaks võimalust — kas proovida teist inimest muuta või olla ise tallaalune. Tegelikult pole asi nii hull, sest harva esinevaid probleeme ja kiikse saab vältida ka lihtsalt eemale hoides. Nii ei pea sa tundma, et pead kaaslast muutma ja ei tunne ka ennast halvasti.

4. Sa kuulad aga ei keskendu

Inimeste käitumises ja jutust on tihti palju enamat. Üks asi on kaaslase jutu ärakuulamine, teine asi on aga selle mõistmine ja sellest arusaamine. Omavaheline suhtlemine on oluline, et mõista, mida sinu kaaslane tegelikult tunneb ja mõtleb. Keskendu oma kaaslase jutule ja proovi näha sügavamale kui pealispind.

5. Austage üksteise soove

See tähendab eelkõige soove teha tegevusi, mis muudavad õnnelikuks. Ühele poolele võivad tekitada rõõmu mõned asjad, mis teise jätavad külmaks. See ei tähenda, et pead sundima end kõike tegema ja olema seejuures õnnetu. Lähene asjale pigem selle nurga alt, et sinu kaaslane on õnnelik ja see tegevus valmistab talle rõõmu. Nii tunned ka ise rõõmu ja kui mitte tegevuse üle, siis sellest, et sinu kaaslane on õnnelik.

6. Ole iseendaga rahul

Hea suhte üks alustalasid on rahulolu iseendaga. Kui tunned, et oled rõõmus selle üle, kes sa oled ja millega tegeled, kiirgab sinust positiivsust, mis annab väga palju suhtele juurde. Loomulikult ei tähenda see, et oled täiuslik, vigadeta ja sul ei ole enam midagi uut õppida. Küll aga aitab parem arusaam iseendast vältida tülisid ja liigset himu kontrollida partnerit ja tema tema tegevusi. Pea meeles, et sinu kaaslane on samuti isiksus ja teda ei saa lihtsalt vastavalt oma tahtmistele muuta.

7. Lepi, et kõik ei lähe alati plaanipäraselt

Pea meeles, et sinu kaaslane on inimene nagu iga teine ja loomulikult teeb ka tema vigu. Selle asemel, et oma kaaslast süüdistada ja tema peale pahane olla, küsi endalt, kas sa armastad teda. Kui vastus on jah, näita hoopis oma hoolivust ja hellust. Lõppude lõpuks olete ühtne meeskond, kes peaks alati üksteist igas asjas toetama.

8. Enne mõtle, siis ütle

Enne kui hakkad millegi üle virisema, mida kaaslane valesti teeb, mõtle, kas sellel on mõtet. Võib-olla on see nii tähtsusetu asi ja pole mõtet vaielda. Kui kiskuda tüli üles, on kaaslane samuti halvas tujus ja lõppude lõpuks ei võida olukorrast keegi. Keskenduda tuleks pigem sellele, mida kumbki pool saab teha, et teisel hea oleks. Heas suhtes annavad mõlemad partnerid üksteisele midagi. Oluline on hoopis rääkimine. Tehke parem omavahel selgeks, mida saate koos selleks teha, et tunneksite end õnnelikuna.

9. Lepi, et te ei saa üksteise jaoks olla kogu maailm

Hea abikaasa on alati toetav ja suurepärane lapsevanem ning partner. Küll aga ei saa abikaasalt oodata samu asju, mida ootad oma parimalt sõbrannalt. Tugevates suhetes on inimestel lisaks ideaalsele kaaslasele ka head sõbrad-sõbrannad ja hobid. Nii püsib suhe värske, sest mõlemad inimesed teevad erinevaid asju, kuid samas armastavad üksteist ja teevad ka ühiselt põnevaid tegevusi.

10. Armasta tingimusteta

See tähendab, et isegi kui lähed kaaslasega tülli või teil tuleb ette vaidlusi, siis armastad teda sellele vaatama. Õige armastus on üksteise mõistmine ja teineteisele rasketel hetkedel toeks olemine. Isegi siis, kui tunned või saad aru, et sinu kaaslane ütles sulle tüli käigus meelega halvasti. Tingimusteta armastamine on midagi sügavamat. See tähendab, et sa tead oma kaaslast läbi ja lõhki ning näed tema pealispinna alla ja saad temast aru.

11. Proovi oma suhet iga päev paremaks muuta

Olgu need kas või väiksed asjad, mis ellu õnne ja rahulolu toovad. Ole realistlik ja proovi endale luua eesmärgid, mis aitavad teha suhte paremaks ja tugevamaks. Ükski kooselu ei püsi iseenesest vaid ühise süsteemi töötamise nimel tuleb vaeva näha. Mõtle läbi, millised on kolm asja, mis sind oma kaaslase juures kõige rohkem häirivad ja proovi nendega enda sees rahu luua.

Allikas: yourtango.com