Lahkuminek on väga emotsionaalne protsess, väga tähtis on sellises olukorras leida lapse jaoks parim lahendus.

Ja kui ise ei oska enam lahendusi leida, siis tuleb ennast harida ka lahkumineku vallas. Meie ühiskond on liikumas suunas, kus suhteteemalised nõustamised ja koolitused ei ole enam sugugi sellised asjad, mida teevad läbi vaid täiesti abitud inimesed. See, et olete partneriga valmis otsima spetsialistide abi oma probleemide lahendamise teel, näitab tugevust ja tarkust, mitte aga abitust.

Vanemad, kellel on käsil või seljataga keeruline lahkuminek ja nad ei suuda lapsi puudutavates küsimustes omavahel kokkuleppele jõuda, võivad läbi teha koolituse „Dialoog laste nimel“ , mille eesmärgiks on õpetada lahutavatele või lahku läinud vanematele omavahelist pingevaba suhtlemist selleks, et nende lapsed saaksid kasvada turvalises keskkonnas.

“Dialoog laste nimel” on tõhus lahkuminekuga seotud suhtlemisprobleeme käsitlev koolitusprogramm. Koolitus kestab kolm kuud. Selliseid probleeme ei õpita lahendama ühe päevaga.
Lapsevanemad ja lapsed kohtuvad samal ajal eraldi grupis. Lapsed saavad oma grupis loovate tegevuste ja mängu abil väljendada oma tundeid ja mõtteid seoses vanemate tülidega. Lapsevanemad õpivad üksteist toetades oma mittetoimivaid suhtlemismustreid mõistma ja muutma. Ühte gruppi võetakse kuni 12 lapsevanemat.
Vanemate õppeprotsessi fookus on lastele turvalise kasvukeskkonna loomine, mis saavutatakse vanemate omavahelist suhtlemist muutes. Grupikohtumistel toimuvad arutelud keskenduvad peamiselt vanemaks olemisele, mitte paarisuhtele.

Lahutavate vanemate ja nende laste koolituste kohta saad rohkem vaadata lehelt www.dialooglastenimel.ee.