Perepäeval kehtivad keskuses tavapärased sissepääsupiletid, kuid nii etendused kui ka planetaariumi filmiseansid on perepäeval lisatasuta. Perepäeval on avastuskeskus avatud kella 11-19-ni.

Ühtlasi on kõik ajaloohuvilised oodatud ringkäigule Jaak Juskega, kes räägib temale omases muhedas stiilis lugusid elektrijaamast, selle ümbrusest - Kalarannast ja Kalamajast. Ringkäigul osalemine on tasuta ja kogunemine on kell 14.30 Energia avastuskeskuse peaukse ees (Põhja pst 29).

Perepäeva ajakava on nähtav avastuskeskuse veebilehel ja osalemisest julgustame märku andma Facebookis.

Tallinna Linna Elektri Keskjaam alustas Põhja puiesteel tööd 24. märtsil 1913 ning kujunes 1930-ndate lõpuks Eesti võimsaimaks elektrijaamaks. Jaama hooned said II maailmasõjas kannatada, kuid üles- ja ümberehituste järel tegutses jaam 1978. aastani. Vana elektrijaama masinahoones tegutseb nüüdisajal Energia avastuskeskus, endises katlamajas Kultuurikatel ning endises kontorihoones Paksu Margareeta hostel.

Manuses on foto Aare Baumerist Faraday puuris ja Tallinna Linna Elektri Keskjaamast selle valmimise järel 1913. aastal. Fotod: Energia avastuskeskus