Kui sa pole rahul, siis ütle see välja

Alustuseks tõde, et sinu mees pole selgeltnägija ja kui sa pole talle seda öelnud, et kohustustekoorem sind hulluks ajab, siis sinu silmist ta sinu rasket olukorda ka välja ei loe ja järelikult ei märka ka abi pakkuda. Ära torma kohe meest kisades süüdistama, et ta sind laste vannitamise juures kunagi ei aita, enne ikka räägi talle, et üldse ootad abi. Ta võib muide täiesti vabalt arvata, et lastega askeldamine ja kodu korrashoidmine ongi sinu meelest ainult naise töö, kui sa vastupidisest ootusest märku pole andnud.

Ole konkreetne

Muidugi ajab sind vihale, kui mees arvab, et nõud on pärast sööki alati ise kraanikaussi roninud ja seal ennast ka ära pesnud ning et lapsed õppisid tema meelest täiesti iseseisvalt potil käima ja riidesse panema. Aga kui sinu mees selliseid asju usub, siis tegelikult oled ise süüdi! Ole konkreetne ja palu konkreetses asjas abi. Lihtsalt puhisedes ja vihase näoga ringi käimine ei aita. Mees aitab. Aga enne pead sa talle ütlema, millist abi sa ootad. Kui sa konkreetselt kutsud ta taldrikuid kuivatama, et saaksite kiiremini teineteise kaisus õhtust filmi vaatama hakata, siis ta tuleb. Kui terve õhtu teda kraanikausi kõrvalt vihaselt põrnitsed, hoiab ta sinust igaks juhuks eemale ja peitub arvutiekraani taha nii ruttu, kui saab.

Esimesed 15 sekundit on määrava tähtsusega

Ka siis, kui oled väsinud ja tüdinenud, alusta kohustusteteemalist juttu viisakalt ja lugupidavalt, mitte ära karga talle kraesse kohe, kui ta uksest sisse astub. See, kuidas ja millise hääletooniga sa oma mehele kodustest kohustustest rääkima hakkad, otsustab ka ära, kas ja millise lahenduseni te jõuate.

Ära süüdista, vaid tee ettepanek, ära ründa, vaid palu abi

Kui sinus kerkib raev, sest tunned end kui üksikvanem, siis rahune enne, kui selle välja purskad ja alles siis, kui ennast tasakaalukana ja argumenteerimisvõimelisena tunned, räägi, milline on sinu poolt vaadates olukorda ja millist abi ootad.

Kasuta "Mina" lähenemist

On suur vahe, kas sa lajatad mehele: "Sa oled kõige isekam ja laisem tüüp, kelle üks naine on endale koju toonud" ja eneseväljendusel "Ma olen nii kurnatud ja ületöötanud, tahaksin väga, et mind täna õhtusöögi tegemise juures aitaksid."

Loobu oma mehe pidevast kritiseerimisest

Kui sinu mees usub, et ta ei tee kunagi midagi nii, nagu sinu meelest peab, siis ei taha ta tegelikult sind enam ka aidata, sest millegi tegemine ja selle eest kritiseerida saamine tekitab temas läbikukkuja tunde. Hoia oma terav keel hammaste taga, anna talle võimalus omal moel asju teha.

Anna talle valikuvõimalus

Ära jaga mehele koduses elus käske nagu füürer, sellisel juhul ei taha ta midagi teha. Kui aga annad talle võimaluse valida, siis aitab ta juba palju parema meelega. Näiteks, kui ta tõesti kardab, et beebi vannitamine ei tule tal sugugi hästi välja, kuid lapsega jalutamine on tema meelest mõnus tegevus, siis tehkegi nii. Aga ka siin on piirid. Ega seegi pole hea, kui mees teeb kodus ainult seda, mis meeldib ja naine kõik ülejäänu. Pigem tehke nii, et mees saab enda vastutada need alad, mis talle meeldivad, sina need alad, mis sulle meeldivad ja need kohtustused, millest kumbki vaimustuses pole, teete pooleks.

Kiida ja tunnusta oma meest

Mehed teevad paljutki hea meelega, kui neid selle eest tunnustada. Sa ei pea iga vahetatud kakase mähkme pärast talle küll aplausi ja tänukõnet korraldama, kuid tema panuse tunnustamine ja armas kiitus, eriti aga hea seks, motiveerivad meest vägagi. Sinu kiitus ja tunnustus olgu aga siirad, sa ei peaks seksima ainult vastastikkusest kokkuleppest tulenevast kohustusest. Ikka sellepärast, et kodutöid tegevad ja lastega tegelevad mehed on nii seksikad!

Millised tööd aga laste kaela lükata, seda loe SIIT