Tee õhtusöök enne mehe saabumist alati valmis. Enamik mehi on töölt jõudes näljased ja kodune soe toit on neile vajalik, et end oma kodus teretulnuna ja hästi tunda. Planeeri seda põhjalikult juba päev varem ette, missuguse maitsva toidu sa oma mehele ta koju jõudmiseks valmistad. See on suurepärane viis oma abikaasale näidata, et sa mõtled tema peale ja hoolid tema heaolust.

Pese enne mehe saabumist ära nõud. Korista maja peal vedelevad laste mängu- ja kooliasjad. Käi kapipealsed tolmurulliga üle.

Kodu olgu soe! Jahedamatel kuudel peaks sinu meest koju tulles ootama köetud kamin, mille ees istudes oma auru välja lasta. Su mees tunneb, et tema eest hoolitsetakse ja see teeb ka sind rõõmsaks. Lõpuks tagab rahulolev mees ka sinu isikliku rahulolu.

Valmista oma lapsed isa kojutulekuks ette. Võta paar minutit, et saata lapsed oma käsi ja nägu pesema. Kammi oma võsukeste juuksed ja vajadusel pane neile selga värsked ja puhtad riided.

Lapsed on väike kingitus jumalalt ja mehel on vaja, et lapsed ka väärikalt seda rolli mängiksid. Lastele tuleb meelde tuletada, et isa kojutuleku ajal peavad nad olema vaikselt ja vagalt. Häid lapsi on näha, mitte kuulda! Mehe koju saabudes ei peaks majas undama ka nõude- või riidepesumasin. See lärm võib meest kurnata.

Oma mees tuleb koju saabumisel rõõmsalt vastu võtta. Tervita teda õnneliku naeratusega ja teata südamlikult, et soovid teda õnnelikuks teha. Ole tema jaoks rõõmus ja huvitav. Tema rutiinne tööpäev vajab siiski vürtsi ja sinu töö on see talle tagada!

Kuula meest. Sul võib olla tosin tähtsat asja, mis mehele öelda, aga see peab jääma oma korda ootama. Mehel tuleb lasta esimesena rääkida – tema jutt on sinu omast tähtsam.

Õhtu on mehe aeg särada. Kunagi ei või hädaldada, kui mees laekub koju hilja või puudub õhtusöögilt, sest tal on ka teisi plaane. Ürita oma mehe pingelist maailma mõista, nii tagad selle, et su abikaas soovib oma vabad hetked veeta kodus puhates.

Sinu eesmärk: mees peab tundma, et kodu oleks koht, kus valitseb rahu ja kord. Ainult sellisel juhul saab ta seal oma hinge ja keha turgutada.

  • Meest ei tohi kunagi tervitada hädadest ja probleemidest rääkimisega.
  • Sinul puudub õigus hädaldada, kui mees õigeaegselt koju ei jõudnud või terveks ööks kusagile omi asju ajama jäi. See on pisiprobleem võrreldes sellega, mida tema terve päev kannatama pidi.
  • Kui mees saabub, siis veendu, et su mehel oleks õdus olla. Paku talle mugavat istekohta või soovita tal voodis pikutada. Valmista värskendav jahe jook, mida vajadusel mehele pakkuda.
  • Klopi ära oma mehe padi, paku välja, et võid võtta jalast tema jalanõud, et ta oma väsinud jalgu puhata saaks. Räägi temaga rahuliku, madala ja meeldiva häälega.

Ära süüdista oma meest ega küsi temalt liigselt ebaolulisi küsimusi. Mees on kodu peremees, mis tähendab, et tal on niigi alati õigus. Sul pole õigust teda oma tobedate pärimistega tüüdata.

Allikad: Viralnovelty, Housekeeping Monthly